23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

ET:n kisakenttä voi olla harrastelijallekin nautinto – Portugali, Vilamoura: Dom Pedro Golf

Portugal Mastersin näyttämö Portugalin Vilamourassa tarjoaa harrastajallekin runsaasti pelinautintoa.

Euroopan kiertueeseen kuuluvalla kentällä pelaaminen on jotain ainutlaatuista. Pelkästään tieto siitä, että juuri tällä baanalla ”isot pojat” ottavat toisistaan mittaa saa sydämen sykkimään normaalia kiihkeämmin.

Portugalin eteläosassa Algarvessa sijaitsee kymmeniä golfkenttiä. Vilamourassa Dom Pedro Golfin Victoria Coursella pelataan syksyisin Portugal Masters. Ja kuten olettaa saattaa, puitteet ovat luokkaa viimeisen päälle.

Vilamourassa ja sen lähikylissä golfresortia riittää kilometritolkulla. Toinen toistaan hulppeammat villat luovat viehättävän tunnelmallisen ilmapiirin alueelle. Dom Pedro Golf viidellä kentällään on täydellinen golfkohde vaikkapa viikon pelireissulle.

Kaikki viisi kenttää sijaitsevat luonnollisesti lähellä toisiaan. Kahdella kentällä on sama klubitalo, muuten muilla kentillä on omansa. Kentät ovat eri hintaisia. Kaksi kalleinta ovat Euroopan kiertueen kenttä Victoria Course ja The Old Course. Kolme muuta Pinhal, Millenium ja Laguna ovat hieman huokeampia, mutta siitä huolimatta erinomaisia kenttiä. Kohteeseen matkaaville erilaisten pelipakettien tiedustelu suoraan Dom Pedro Golfista lienee paikallaan.

Tietyiltä hotelleilta Vilamouran keskustasta on ilmainen kuljetus suoraan kentille, mikä on sujuvuutta ja käytännöllisyyttä arvostaville merkittävä plussa pelimatkalla. Omalla autolla liikkuessa navigaattorin säädöt kannattaa olla kohdallaan, sillä lukuisat liikenneympyrät ja ajoittain sokkeloiset tiet saavat kokeneemmankin Jukolan kävijän pyörryksiin.

Maineikkain Victoria Course on kenttänä erittäin pelattava myös harrastelijoille ja esimerkiksi avauksille on mukavasti tilaa. Tietyillä väylillä on tosin tiedettävä mihin lyö tai muuten saa kaivaa pallo-onkea bägistä. Kentän hyvin sijoitetut tiimerkit antavat pelaajalle vaihtoehtoja haastaa itsensä mielensä mukaan. Arnold Palmerin suunnitteleman kentän palmer-tiiltä komeudelle tulee mittaa 6651 metriä.

Euroopan kiertueen kilpailussa pelaajat tykittävät kenttää reilusti alle parin. Kolmen edellisen kerran voittotulokset -20, -23 ja -23 kertovat siitä, että huippupelaajat järjestävät paikalle saapuvalle yleisölle kunnon ilotulituksen.

Victoria Golf Coursen 11. reikä.

Lähes absoluuttisen kauneuden mielihyvä kentällä saavutetaan väylillä 11 ja 12. Väylät kiertävät lampea, joka on pelissä mukana tiiltä griinille. Varsinkin väylä 12, yli 500-metrinen par 5, on kaikessa vaikeudessaan sanattomaksi vetävä näky. Pitkälyöntisille väylä antaa useamman eri vaihtoehdon pelata se, mutta mikäli tarkkuus on kateissa, kannattaa ”hevostelu” jättää toiseen kertaan. Lisähaasteen tarjoaa mahdollisesti veteen päin puhaltava tuuli, jolloin par-tulos on maailmanluokan suoritus.

Myös kaksi viimeistä reikää ovat huikaisevia kokonaisuuksia. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun pelaa 18 väylää ja saapuu jyhkeän kauniin klubitalon eteen viimeistelemään kierroksensa.

Kaikesta komeudestaan huolimatta Victoria Coursellakin on jouduttu painimaan kentänhoitotoimenpiteiden kanssa. Luonnonvoimat ovat puskeneet Afrikan mantereelta Marokosta vierasta ruoholajiketta kentälle. Tuo ruoho on ikään kuin maassa luikertelevaa köynnöstä. Sitä ei saa missään nimessä päästää valloilleen, sillä köynnösruoholta pelaaminen on mahdotonta. Kentällä on poltettu alueita, joihin marokkolainen ruoho on yrittänyt juurtua. Lyhyeksi leikatuille väylän alueille se ei näytä vielä päässeen.

Vilamouran erikoisuudeksi voidaan laskea se, että siellä ei ollut juuri mitään ihmeellistä ennen kuin golfresort rakennettiin. Sen ehdottomasti hyvinä puolina on ruoan ja juoman edullinen hintataso. Loistavia kala- ja pihviravintoloita viineineen löytyy lukuisia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje