Espanja ja Portugali golfmatkailun kärkimaita - Golfpiste.com

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Espanja ja Portugali golfmatkailun kärkimaita

Bom Sucesso on yksi Portugalin huippukohteista. Kenttä sijaitsee ainoastaan tunnin ajomatkan päässä Lissabonista.

Golfia pelaavia matkailijoita arvostetaan kohdemaissa. IAGTO:n (International Association of Golf Tour Operators) raporttien mukaan golfturisti käyttää kaksinkertaisen määrän rahaa per päivä tavalliseen turistiin verrattuna.

Aktiivisimpia golfmatkailijoita ovat amerikkalaiset, kanadalaiset ja britit. Atlantin toisella puolella golfarit kiertävät pääasiassa oman mantereen kohteissa ja kentillä. Euroopassa brittien kannassa ovat pohjoismaalaiset pelaajat (erityisesti ruotsalaiset) ja saksalaiset.

Golfkohteen valinnassa tärkein tekijä on edelleen kenttien taso. Yhä enemmän kiinnitetään kuitenkin huomiota myös kokonaiskustannuksiin. Myös kulkuyhteyksillä ja suorilla lennoilla on suuri merkitys. Näiden tekijöiden jälkeen esiin nousevat kenttien määrä kohteessa, majoittumisen taso ja ilmasto.

Espanja ja Portugali kärjessä

Vuoden 2011 suosituimmat kohdemaat olivat Espanja ja Portugali ja kolmantena Britannia ja Irlanti yhteen laskettuna. Tämä tilasto osoittaa selkeästi, että osa pelaajista painottaa golfmatkallaan myös suotuista ilmastoa ja osaa taas ei haittaa kylmyys ja kosteus. He hakevat elämyksiä perinteisistä ja tunnetuista kentistä.

Myös Thaimaa, Vietnam ja Turkki houkuttelevat yhä enemmän pelaajia kentilleen. Kaakkois-Aasiassa hintataso on kuitenkin noussut varsin nopeasti ja merkittävästi (30-50%) ja Turkissakin 10-20 prosenttia.

Turkki

Turkki ja erityisesti Belek on todellinen golfin keidas.Hintataso on kuitenkin hienoisessa nousussa.

Espanja ja Portugali puolestaan hinnoittelivat itsensä ulos markkinoilta ennen finanssikriisiä ja nyt hinnat ovat laskeneet.

Arabikevät ravisteli Pohjois-Afrikan maiden golfmatkailua ja alueen muutakin turismia kovalla kädellä. Samalla muut Välimeren maat hyötyivät tästä kansannousujen aiheuttamasta turvattomuudesta.

Alle viikon ryhmämatkoja

Yli puolet viime vuoden golfmatkoista kestivät 4-7 vuorokautta ja noin 25 prosenttia 1-3 vuorokautta. Kaikista matkoista noin 35 prosenttia oli 8-10 henkilön ryhmämatkoja. Nämä suhdeluvut ovat säilyneet samoina jo muutaman vuoden.

Alle kolmen vuorokauden matkojen hintataso vaihteli 300 ja 600 euron välillä. Maksimissaan viikon reissut maksoivat 600-900 euroa. Näihin summiin sisältyivät majoitukset ja green feet, mutta eivät lennot. Viikkoa pidempien matkojen keskimääräinen hinta oli 1500 euroa ja luksusmatkoista oltiin valmiita maksamaan keskimäärin 5000 euroa. Puolet matkojen järjestäjistä arvioi hintojen pysyneen ennallaan.

Golfmatkat räätälöidään perinteisesti hyvin pitkälle pelaajien tarpeiden mukaan. Tutkimuksen mukaan golfarit hakevat henkilökohtaista kontaktia matkanjärjestäjään saadakseen apua yksityiskohtien hiomisessa. Isojen ryhmämatkojen suosio on laskussa ja monet isot matkatoimistot ovatkin luopuneet golfmatkojen tarjonnasta.

Lievää kasvua odotettavissa

IAGTO:n mukaan golfmatkailu selviytyi finanssikriisistä nopeammin kuin perinteinen turismi ja alan toimijoista 68 prosenttia ennustaa lievää kasvua jatkossakin. Markkinat ovat kuitenkin herkemmät ja vaikeammin ennustettavat.

Menestyminen kovassa kilpailussa edellyttää matkakohteelta ja maalta laajaa tuotevalikoimaa, hyvää hinta/laatu –suhdetta, toimivaa yhteistyötä matkanjärjestäjien kanssa sekä selkeää ja informatiivista viestintää.

KPMG:n Golf Advisory Practice –tutkimus tehtiin tämän vuoden alussa ja siihen osallistui 90 matkanjärjestäjää 35 maasta. Lähes puolet vastaajista oli Euroopasta, 24 prosenttia Aasiasta ja 23 prosenttia Yhdysvalloista.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje