Abu Dhabi nostaa profiiliaan golfkohteena - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Abu Dhabi nostaa profiiliaan golfkohteena

Tästä klubitalosta Abu Dhabi tunnetaan golfpiireissä.

Arabiemiirikuntien länsimaistunein jäsen Dubai on noussut urheilun saralla suureksi tekijäksi. Se isännöi vuosittain useita maailman mittakaavallakin erittäin merkittäviä urheilutapahtumia, kuten golfin Euroopan kiertueen kauden finaalin.

Dubai käyttää näkyvyyttä hyväkseen rakentaessaan maaperälleen entistä suurempia ja komeampia turistihoukuttimia pääosin länsimaista saapuvien vieraiden käyttöön. Golfarit ovat sille mieluisa kohderyhmä, mutta samaoille apajille halajaa myös naapuriemiraatti ja arabiemiraateista suurin, Abu Dhabi, joka on sekin nostanut profiiliaan varteenotettavana lomakohteena. Sen näkyvin ponnistus on vuotuinen F1-kisa. Golfaria Abu Dhabissa houkuttelevat loistavat kentät.

Golfpiste ja Golfpiste.com Golfkesä -kiertueen parhaimmisto tutustui Abu Dhabi Golf Clubin, Saadiyat Beach Golf Clubin ja Yas Linksin kenttiin kiertueen joulukuun toisella viikolla pelatulla finaalimatkalla.

Kesän aikana kiertueella pelanneista 600 golfarista finaaliin asti tiensä olivat selvittäneet Matti Pöllänen, Miro Korja, Keijo Huupponen ja Markku Leinonen.

Lämpöä ympäri vuoden

Golfkohteena Abu Dhabi on monipuolinen ja erittäin laadukas. Valttia ovat etenkin takuuvarmat olosuhteet, sillä Arabian niemimaalla sää on golfin kannalta harvoin epäkelpo. Usein lämpötila nousee suomalaisittain hellelukemiin ja pelaaminen tapahtuukin pääsääntöisesti autolla, joka on hinnoiteltu mukaan greenfeehen.

Abu Dhabi GC:n seitsemäs väylä on ilo silmälle.

Abu Dhabi GC:n seitsemäs väylä on ilo silmälle.

Varjopuolena onkin sitten juuri greenfeen hinnoittelu, joka on asettuu sesongista ja lähtöajasta riippuen huippukentillä välille 100–250 euroa. Erilaiset paketit toki laskevat yksittäisen kierroksen hintaa merkittävästi.

Auton varustetaso on hulppea, mukaan saa juotavaa, pallopesurit, bukkeriharavat yms. Buggy bar palvelee tiuhaan ja pelaajan tarpeet on kierroksen aikana otettu poikkeuksellisen hyvin huomioon.

Abu Dhabin kentistä Abu Dhabi Golf Course on golfia seuraaville tuttu European Tourin kautta. Se valmistautuu jo tammikuussa pelattavaan Abu Dhabi HSBC Golf Championshipiin, joka houkuttelee paikalle käytännössä koko maailman kärjen, osallistumisensa ovat vahvistaneet niin Rory McIlroy, Jordan Spieth kuin Rickie Fowler.

Saadiyatin tunnusomainen piirre on hiekka, jota riittä esteiden muodossa paljon.

Saadiyatin tunnusomainen piirre on hiekka, jota riittä esteiden muodossa paljon.

Tuleva kisa näkyi jo pitkinä raffeina sekä kentälle rakennettavina katsomoina. Kotkan muotoon rakennettu klubitalo on ikoninen ja varmasti yksi maailman tunnistettavimmista. Kotkan pää on myös hyvä avauslinja sekä kentän yhdeksännellä että päätösväylällä.

Rantaviivaa myötäilevä Saadiyat Beach Golf Club on itsensä Gary Playerin suunnittelema. Kentän maisemat ovat upeita ja hiekkaesteiden määrä melkoinen. Erikoisuutena on mainittava kentän alueella käyskentelevät pienet peuralaumat, joihin saattaa hyvinkin törmätä omalla kierroksellaan. Paremmille pelaajille riittää haastetta, kun takatiiltä pituutta löytyy jopa 7806 jaardia eli noin 7130 metriä!.

Formularadan, jolla Kimi Räikkönen juhli voittoa 2012, välittömässä läheisyydessä sijaitsee Yas Links. Jos golf ei riitä nostattamaan adrenaliinia, voi viereisessä Ferrari Worldissa käydä testaamassa ajotaitonsa F1-simulaattorissa. Valtavassa puistossa riittää muitakin aktiviteettejä useammaksi päiväksi.

Yas Linksin kentän takana siintää Ferrari World. Kuva: Getty Images.

Yas Linksin kentän takana siintää Ferrari World. Kuva: Getty Images.

Kenttänä Yas Links on nimensä mukaisesti links-henkinen. Upeassa kunnossa olevista kumpuilevista väylistä jäävät mieleen erityisesti kaksi viimeistä, veden yli lyötävä par 3 ja Pebble Beachin päätösväylän mallinen par 5.

Vaikka haastajat ovat erittäin kovatasoisia, ei ainakaan tätä kenttää kannata jättää pelaamatta Abu Dhabissa.

Miro Korja Golfpiste.com Golfkesä mestari 2015

Golfpiste.com Golfkesä -kiertueen mestari ratkaistiin kahden kierroksen kilpailuna, jotka molemmat pelattiin Abu Dhabi Golf Clubin kentällä. Miro Korjan tasaisuus oli valttia, 31 ja 28 pisteen kierrokset takasivat voiton reilulla 14 pisteen marginaalilla toiseksi sijoittuneeseen Keijo Huupposeen.

Kaikki tulokset tästä

Antti Jantunen ja Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)