[11][17]
LET Access Series

Sanna Nuutisella upea loppukiri LETAS-kilpailun avauskierroksella

Nuutinen on esittänyt viime aikoina vahvoja otteita kansainvälisillä kentillä.

Sanna Nuutinen (-4) sai mukavan alun Espanjan Lugossa käynnistyneessä naisten haastajakiertueen turnauksessa. Helsinkiläinen jakaa ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmatta sijaa, kahden lyönnin päässä kärjestä.

Hän aloitti 66 lyönnin kierroksensa bogilla, mutta siihen virheet jäivätkin. Kolmannen ja viidennen (kentän 12. ja 14.) reiän birdieillä Nuutinen siirtyi tilanteeseen yksi alle, minkä jälkeen seurasi yhdeksän parin suora.

Kierroksen paras vaihe antoi odottaa itseään toisen kenttäpuoliskon jälkipuolelle, missä hän taituroi kolme birdieä putkeen.

”Avauslyöntejä saa taas kiitellä. Kapeita aukkoja löytyy kentältä, mutta ne tuntuvat viikosta toiseen löytyvän”, hyvävireinen pelaaja iloitsi.

”Muutama kiva puttikin rullaili sisään, niin sai momentumin päälle.”

Nuutinen saavutti viime viikolla Belgiassa käydyssä LETAS-kilpailussa kauden toisen top 10 -sijoituksensa. Sitä ennen hän saavutti Thaimaassa uransa toistaiseksi kovimman sijoituksen (T19) Ladies European Tourilla.

Turnauksen kärkipaikkaa jakavat Ruotsin Johanna Gustavsson sekä Espanjan Eun Jung Ji Kim (64).

Muista suomalaisista ennustetun cut-rajan yläpuolella ovat 21. sijaa jakavat Leena Makkonen ja Tiia Koivisto (70) sekä parisenkymmentä sijaa alempana oleva Oona Vartiainen (72).

Linda Henrikssonilla, Niina Liiaksella ja Jenna Mäihäniemellä on 2–3 lyöntiä matkaa viimeisessä jatkopaikassa kiinni oleviin pelaajiin.

Augas Santas Balneario & Golf Resortin kentällä pelattava Ribeira Sacra Patrimonio de la Humanidad International Ladies Open on palkintoarvoltaan 35 000 euron turnaus.