Svingi ja harjoittelu
31.7.2012

vasen käsi koukussa ja pitkät kädet

Onko mahdollista lyödä palloa suoraan ja tarkasti vasen käsi selvästi koukussa? Ainakin Lee Westwood tuntuu osittain näin lyövän. Kun omistaa suhteessa lyhyet jalat ja pitkät kädet, miten tämä vaikuttaa lyömiseen?

– jeresam

Terve jeresam, piti oikein laskeutua polville miettimään tätä. Lyhyet jalat ja pitkät kädet johtavat tavallista pystympään lähtöasentoon, mikä auttaa sopivasti rajoittamaan käsivarsien svingiä. Downsvingin aikana pitää kiertää kropasta reippaasti, niin että rintakehäkin aukeaa kunnolla ennen osumaa, jotta ei osu liian aikaisin maahan. Ja tietenkin koukussa olevalla vasemmalla käsivarrella voi lyödä suoraan. Jos tarkemmin ajattelee (ja katsoo), niin huomaa, että parhailla pelaajilla liki kaikilla on vasen käsivarsi jotain muuta kuin täysin suora niin backsvingin huipulla kuin osuman läpikin. Terveisin Antti

Antti Vaalas

Antti Vaalas

Antti Vaalas jatkaa svingiexperttinämme elokuusta 2009 alkaen Ville Kallialan tilalla. Antti on golfannut 1970-luvun alkupuolelta, välillä jopa hyvin. PGA ammattilaisena hän on toiminut vuodesta 1990. Amatöörinä hän edusti Suomea miesten ja junioreiden maajoukkueissa, sekä pelasi Pohjois-Amerikassa high school- ja yliopistogolfia 8 vuotta. Kesällä Antti opettaa Kytäjä Golfissa.