Välineet
28.7.2014

uudet rautamailat?

Olen mietiskellyt rautamailojen vaihtamista uusiin. Viimeiset neljä vuotta olen pelannut Peltomäki- golfin fittauksen perusteella ostamillani Bridgestone J38- mailoilla. Varsina on project x 5,5 flighted. Tämän hetken tuntemuksien perusteella rautalyönneissäni on liikaa korkeutta ja spinniä. Rauta-6 lentää ilmassa 150 metriä. Viime viikolla kävin Mizunon demossa, jossa kolmen lyömäni rauta kutosen mailanpään nopeudet olivat 88-88-89 mph. Svingini tempo on keskiverto tai nopeahko. Olisiko näkemystä, mitkä olisivat hyviä varsivaihtoehtoja uusiin rautoihin?

– Miikka Turunen

Hei Miikka Kertomasi perusteella voisin antaa muutaman vaihtoehdon. True Temperin Dynamic Gold S300, KBS Tour Stiff, KBS C-Taper tai Project X 6.0 (Non Flighted-versio). Näistä Project X 6.0 on melkoisen paljon jämäkämmän tuntuinen verrattuna 5.5 Flightediin, joten testin ja harkinnan kautta. Tärkeintä olisi kuitenkin, että fittaisit uudet vartesi niin, että vanhat mailasi olisivat mukana. Tämä on paras tapa selvittää pienepää spinratea antava varsi. Tämä myös siksi, että tuntuma uusissa varsissa ei pääsisi liian kovaksi. Sinulla oli kolme tulosta mailanpäännopeudesta, joten olet ilmeisesti käynyt kokeilemassa nopeutta Mizunon Swing DNA-softalla. Olisi myös kiinnostava tietää, mitä vartta Swing DNA-softa sinulle suositteli, koska Mizunon softa on erittäin hyvä antamaan varteenotettavia vaihtoehtoja. Terveisin: Toni Salakari / Golf Center Oy

golfbalance

golfbalance

Golfpisteen väline-expertteinä kysymyksiisi vastaa Golf Balancen asiantunteva välinetiimi: Henri Pyykölä, Ilja Hackman ja Jonas Grönqvist. Väline-experteiltä voit kysyä lähes mitä tahansa välineisiin liittyvää asiaa, he antavat vastauksensa yleensä 1-2 viikon kuluessa.