Fysiikka ja lihaskunto
6.2.2012

Talviharjoittelu

Millaisilla harjoitteilla on hyvä lähteä parantamaan fysiikkaa näin talvella? ylä/keski -vartaloon tarvisi saada voimaa ja kiertyvyyttä. Kehonhallinta ja peruskunto on ihan hyvää luokkaa, tarkoitus olisi päästä harjoittelemaan juuri golfissa tarvittavia fyysisiä ominaisuuksia.? Onko vinkkejä?

– Sasse

Kysymyksesi on varsin laaja käsittäessään koko golfiin tarvittavan fyysisen puolen. Golfissa fysiikan tärkeimmät osa-alueet ovat: Rintarangan liikkuvuus, ylä-ja alavartalon erottelukyky ja lonkan hallittu liikkuvuus. Yleisesti ottaen näitä harjoittamalla pystyy suorituskyky parantamaan. Harjoittelu antaa mahdollisuuden tuottaa oikea liikejärjestys swingissä ja lonkan hallintaa. Tärkeää olisi kuitenkin selvittää miten sinun kehosi tuottaa liikettä ja onko siinä kehitettävää sellaisilla osa-alueilla joita ei ole itse niin helppo havaita. Esimerkiksi TPI-testaus auttaa löytämään oman kehon haastekohtia. Testausta tekevät allekirjoittaineiden lisäksi muutama muu asiaan paneutunut fysioterapeutti ja golfpro. Vinkkejä harjoitteluun löytyy esim. www.mytpi.com Golfkuntotiimin fysioterapeutit Antti Aitasalo & Ville Suomalainen

Mehiläisen asiantuntijatiimi

Mehiläisen asiantuntijatiimi

Mehiläisen valtakunnallisen Liikuntaklinikka-ketjun asiantuntijoista koottu moniammatillinen tiimi vastaa liikunta-aiheisiin kysymyksiisi. Lähetä kysymyksesi Mehiläisen tiimille, niin ohjaamme sen oikealle asiantuntijalle.