Svingi ja harjoittelu
11.6.2012

sukeltaminen

ongelmani on että kun tulen down swingiä niin hyökkään yläkropalla palloa kohti. oisko tähän mitään harjoitteita että yläkroppa pysyis hallinnassa??

– jaaknu

Terve jaaknu, Sukeltaminen on svingin kannalta ehdottomasti huono asia. Jos oikein ymmärsin kysymyksen, pääsi ei pysy osumahetkellä riittävän takana. Tai tarkemmin sanottuna, pääsi ei liiku taaksepäin juuri ennen osumaa kuten huipuilla tapahtuu. Netti on täynnä svingivideoitam, joissa nähdään ensin downsvingin alussa pieni liike päästä eteenpäin ja sitten juuri ennen osumaa suunnan muuttuminen ja pään liike taaksepäin. Katso vaikka tämä Luke Donaldin lyönti https://www.youtube.com/watchfeature=endscreen&v=DVW8DBHWXv8&NR=1 Ongelma on se, että et voi väkisin yrittää pitää päätä osuman takana. Sen sijaan voit pikkuhiljaa opetella liikkumaan niin, että seurauksena pää pysyy osuman takana. Aloita treenaaminen lyhyellä raudalla, seiska on sopiva, ja normaalia kapeammalla stanssilla. Hae uutta liikettä svingaten hitaasti mutta tasaisesti, ja yritä tuntea kuinka oikea olkapää kulkee osuman läpi aiempaa enemmän alakautta. Vaikka olkapää kulkee enemmän leuan ali varmista, että harjaat mailalla maata vasta vasemman kantapään edestä. Harjoittelun avulla alat tunnistaa aiempaa dynaamisemman liikkeen, jossa on osuman läpi enemmän sekä kiertoa että sivutaivutusta. Kun lyöt palloja käytä alussa pientä tiitä, jotta voit paremmin keskittyä liikkeeseen. Kun tiedät pallon lähteneen anna pään ”vapautua”, niin pääset mukavaan loppuasentoon, jossa seisot täydessä pituudessa vasemman jalan päällä. Treeni-iloa Antti

Antti Vaalas

Antti Vaalas

Antti Vaalas jatkaa svingiexperttinämme elokuusta 2009 alkaen Ville Kallialan tilalla. Antti on golfannut 1970-luvun alkupuolelta, välillä jopa hyvin. PGA ammattilaisena hän on toiminut vuodesta 1990. Amatöörinä hän edusti Suomea miesten ja junioreiden maajoukkueissa, sekä pelasi Pohjois-Amerikassa high school- ja yliopistogolfia 8 vuotta. Kesällä Antti opettaa Kytäjä Golfissa.