Golfvammat ja niiden ehkäisy
11.4.2011

Murtunut ranne, milloin pelaamaan?

Hei, Minulta murtui oikean käden ranteesta värttinäluu tammikuun puolessa välin. Kättä reponoitiin kolmesti ja oli kipsissä 6 vko. Vielä viikko kipsin poiston jälkeen luutuminen oli hieman kesken murtuman päältä, ranteesta otettiin tällöin 9. röntgenkuva ja tietokonetomografia. Ortopedin mukaan ranteessa oli havaittavissa viitteitä osteoporoosista pitkästä kipsauksesta. Kädelle ei kuitenkaan enää tehty mitään vaan annettiin ohjeeksi jatkaa jumppaamista. Ranne taipuu lähes normaalisti mutta on edelleen lievästi kipeä ja siinä on kiristävää tunnetta. Milloin uskallan golfaamaan? Olisiko hyviä vinkkejä mitä pitäisi tehdä, jotta kädestä saadaan taas pelikuntoinen.

– SeijaK

Hei SeijaK! Ranteen murtumasta on kulunut jo 3 kk:tta. Alkuongelmien jälkeen paraneminen vaikuttaisi olevan hyvin käynnissä. Kättä pitää nyt uskaltaa alkaa käyttämään. Kivun sallimissa rajoissa voit aloittaa heti golf-harjoittelun ja pelaamisen vähitellen harjoitusmääriä ja voimakkuutta lisäten. Noin 1 kk:n kuluttua voit varsin todennäköisesti pelata jo täysipainoisesti. Hyvää alkavaa golfkautta. Terv. Jukka

Jukka Siljander, erikoislääkäri

Jukka Siljander, erikoislääkäri

Jukka Siljander on 48-vuotias fysiatrian erikoislääkäri. Jukka työskentelee nykyisin yksityissektorilla ja on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon ja liikuntaan liittyvien rasitusvaivojen ja vammojen ennaltaehkäisyyn, hoitoon ja kuntoutukseen. Jukka on pelannut erilaisia mailapelejä kilpatasolla vuosikymmeniä. Golfia Jukka on pelannut 7 vuotta, tällä hetkellä tasoitus on 4,9.