Golfvammat ja niiden ehkäisy
18.5.2010

Lyhenevät lyönnit ja nouseva HCP

Olen 66 vuotias golfari ja harrastanut n. 15 v. Ongelmanani on lyhenevät lyönnit. Saman ikäiset kaverit lyövät n. 20- 40 ja 50 m pidemmälle. Olen aina ollut suhteellisen lyhyt lyöntinen nyt kuitenkin draivi on lyhentynyt ainakin 30 m ja on vaikeuksia päästä väylällekin. Oikea olkapääni leikattiin viime syksynä ja olen potenut aivoinfarktin n. 6 v. sitten. Välineet pitäisi olla kunnossa. Talvella käyn kuntossalilla ja jumpassa sekä venyttelen lisäksi harrastan ohjattua svingailua. Vieläkö on mahdollisuus saada lisää mittaa lyönteihin; mikä neuvoksi ?

– Gary

Erikoislääkäri vastaa: Ikä ja sairaudet vaikuttavat tottakai lyöntien mittaan, mutta todennäköisesti lyönteihisi on mahdollista saada lisää mittaa oikealla harjoittelulla ja myös sinun sairautesi tulisi ottaa huomioon, mikäli niistä on jäänyt rajoitteita. Minulla ei ole tarkempaa tietoa olkapäässä olevasta sairaudesta, leikkauksesta tai vammasta ja myös sairastamastasi aivoinfarktista olisi hyvä saada tarkempaa tietoa. Suosittelisin sinua hakeutumaan fysiatrian erikoislääkärin vastaanotolle.

Jukka Siljander, erikoislääkäri

Jukka Siljander, erikoislääkäri

Jukka Siljander on 48-vuotias fysiatrian erikoislääkäri. Jukka työskentelee nykyisin yksityissektorilla ja on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon ja liikuntaan liittyvien rasitusvaivojen ja vammojen ennaltaehkäisyyn, hoitoon ja kuntoutukseen. Jukka on pelannut erilaisia mailapelejä kilpatasolla vuosikymmeniä. Golfia Jukka on pelannut 7 vuotta, tällä hetkellä tasoitus on 4,9.