Välineet
20.10.2014

Hiekkawedge

Elikkä: Millainen wedge kannattaisi ostaa hiekkawedgeksi, mikä asteluku ja bounce, mielellään noin 50-80€.Rautasettiin kuulu 4-pw. Bägistä löytyy myös 52 asteinen wedge.

– chippi

Moi Chippi Hintapuoleen on vaikea kommentoida, mutta tähän aikaan vuodesta wedgejä on kyllä tarjolla melkoisen hyvään hintaan. Settiisi on kaksi hyvää vaihtoehtoa. Joko 56- tai 58-asteinen wedge. Mikäli tunnet, että sinulla on tarvetta ehkäpä vielä 60-asteiselle lob-wedgelle, niin silloin 56-asteinen on hyvä vaihtoehto…myös jatkon kannalta. Jos taasen haluaisit ns. kompromissiratkaisun, että samalla wedgellä voisi pelata hiekasta ja nostaa myös hieman korkeampia lyöntejä, niin 58-asteista kannattaa harkita. Bouncen valinta on hyvin pitkälle kiinni lyöntityylistäsi, Jos peruslyöntisi hiekasta on ns. ”räjäyttävä”, hiekkaa lentää reilusti ja pyrit lyömään reilusti pallon alle, on silloin syytä harkita hieman korkeampaa bouncea. Jos taas peruslyöntisi hiekasta on ns. raapaiseva, hiekkaa lentää maltillisesti ja pyrit lyömään pallon mahdollisimman pienellä kontaktilla hiekasta pois, pienempi bounce on silloin valintasi. Voin suositella lämpimästi Titleistin Vokey-wedgejä. Niistä löytyy todella paljon eri loft-ja bounce-vaihtoehtoja. Mikäli haluat vielä lisäinfoa wedgen valintaan, niin kannattaa käydä lukemassa vokey.com:ista lisää mm. grindeistä (lavan takaosan hionnat). Terveisin: Toni Salakari / Golf Center Oy

golfbalance

golfbalance

Golfpisteen väline-expertteinä kysymyksiisi vastaa Golf Balancen asiantunteva välinetiimi: Henri Pyykölä, Ilja Hackman ja Jonas Grönqvist. Väline-experteiltä voit kysyä lähes mitä tahansa välineisiin liittyvää asiaa, he antavat vastauksensa yleensä 1-2 viikon kuluessa.