Svingi ja harjoittelu
27.5.2012

Draivin / väyläpuiden ongelmat.

Hei, eli minulla on suuria ongelmia draivini kanssa. Draivit ovat joko kynttilöitä tai sitten auttamatta liian matalia ja jäävät lyhyeksi. En saa palloa nousemaan millään sopivaan kaareen. Olen melko lyht (170cm) ja jo lähtötilanne tiillä tuntuu draiverilla jotenkin luonnottomalta. Kannattaisiko kokeilla draiverin varren lyhentämistä (nyt 45,5 tuumaa) ja voisiko sitä olla apua. Tai onko mitä muita harjoittelukeinoja draivin löytämiseksi. Osaisitko myös sanoa mikä draivissani voisi olla vialla? Lisäksi ongelmia on väyläpuiden kanssa väylältä (hybrid 4 ja puu5). Eli väylältä lyödessä näillä mailoilla kaari jää todella matalaksi ja sitä kautta mitta/hallinta kärsii. Raudoilla kuitenkin kaaret sopivia aina rauta 6, jolla pallo lentää sen 170m. Mikä väyläpuiden lyönnissä voii olla vikana ja millä voisi harjoitella kuntoon? HCP 14 Kiitoksia jo etukäteen!

– tiksu

Moi Tiksu Yhden asian pystyn sanomaan varmuudella: kannattaa kokeilla lyhyempää vartta draiverilla. Siitä pitäisi ehdottomasti olla apua, luultavasti sama auttaisi myös puufemmassa. Lisäksi pohtisin draiverin nostokulman riittävyyttä. Kynttilät eivät johdu liiasta loftista, vaan siitä, että maila kulkee vielä alaspäin osumahetkellä. Jos hyvät nappiosumat jäävät liian mataliksi, niin nostokulmaa on liian vähän. On myös mahdollista, että nostokulman sijasta matalissa lyönneissä ongelma on liian sisältä tuleva svingi. Silloin osa lyönneistä on matalia ja koviakin hookkeja, ja osa lyönneistä suoraan oikealle meneviä. Jos näin on, niin lyhyempi varsi auttaa korjaamaan svingirataa suoremmaksi. Treeniterveisin Antti

Antti Vaalas

Antti Vaalas

Antti Vaalas jatkaa svingiexperttinämme elokuusta 2009 alkaen Ville Kallialan tilalla. Antti on golfannut 1970-luvun alkupuolelta, välillä jopa hyvin. PGA ammattilaisena hän on toiminut vuodesta 1990. Amatöörinä hän edusti Suomea miesten ja junioreiden maajoukkueissa, sekä pelasi Pohjois-Amerikassa high school- ja yliopistogolfia 8 vuotta. Kesällä Antti opettaa Kytäjä Golfissa.