Golfvammat ja niiden ehkäisy
15.10.2010

Alaselkäkivut sekä nivusvaivat

Moikka Olen tässä nyt jo jonkin aikaa (on ja off 2 vuotta) kärsinyt alaselän kivuista, jotka vaivaavat eritoten golfissa, mutta muulloinkin haitta on kyllä jokseenkin merkittävä. Parempia jaksojakin tosin tulee (keväällä n. 4 kk), kunnes kivut taas palaavat. Golfia pelaan kilpatasolla (FGT) ja kun selkä on kipeä ei pelistä tule mitään (harjoitusmäärät pienet sekä tekniikka kärsii). Lisäksi olen havainnut että oikean puolen lonkankoukistaja on usein todella jäykänoloinen ja kivuliaskin, esim autoilu tuntuu hyvin epämukavalta kun jalka tuntuu ”kivuliaan tunnottomalta”. Satunnaisesti myös rintaranka on ”jumissa”, jolloin se on lievästi kivulias (en tiedä liittyykö toisiinsa). Röntgeneistä ei ainakaan peruslääkäri löytänyt mitään. Omatoimisesti olen lueskellut mm. SI-nivelestä, jonka toimintahäiriössä tavataan ainakin suurta osaa oireistani. Kysymys kuuluukin: Olisiko toimintaohjeita/Osaisitko suositella spesialistia täältä PK-seudulta, joka voisi olla avuksi.

– Jeikki

Moikka! Neuvoisin sinua hakeutumaan Helsingissä fysiatrian erikoislääkärin vastaanotolle. Lannerangan magneettitutkimuksesta olisi todennäköisesti diagnostista apua. Kyse on tuskin pelkästään s-i-nivelen vaivasta vaan epäilisin selkäkivun syyksi lähinnä välilevyperäistä vikaa tai lannerangan liikkeitä ohjaavien pikkunivelten (facettinivelten) ärsytystä. Terv. Jukka

Jukka Siljander, erikoislääkäri

Jukka Siljander, erikoislääkäri

Jukka Siljander on 48-vuotias fysiatrian erikoislääkäri. Jukka työskentelee nykyisin yksityissektorilla ja on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon ja liikuntaan liittyvien rasitusvaivojen ja vammojen ennaltaehkäisyyn, hoitoon ja kuntoutukseen. Jukka on pelannut erilaisia mailapelejä kilpatasolla vuosikymmeniä. Golfia Jukka on pelannut 7 vuotta, tällä hetkellä tasoitus on 4,9.