19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista

19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Zanotti paras uusinnassa - Ilonen 51:s

Fabrizio Zanotti esitti selvästi parasta peliä sekä viikonvaihteen kierroksilla että uusinnassa. Kuva: © GettyImages

Kölnissä päättynyt BMW International Open -turnaus huipentui finaalipäivänä neljän pelaajan uusintaan. Ratkaisu nähtiin vasta viidennellä jatkoreiällä, jossa Fabrizio Zanottin ei lopulta tarvinnut lyödä birdieputtiaan.

Kaikkein lähimpänä voittoa viimeisellä kierroksella kävi Henrik Stenson, jonka kolmas lyönti 18:lla meni niukasti ohi. Kun myös Zanotti, Gregory Havret sekä loppusuoralla upeasti kirinyt RafaelCabrera-Bello päätyivät tasatulokseen 269 (-19), oli yleisölle luvassa lisää mielenkiintoista seurattavaa.

Nelikosta olivat viidennellä jatkoreiällä jäljellä enää Stenson ja Zanotti. Ensin mainitun kohtalon kellot alkoivat soida, kun hänen avauksensa yhdellä viheriölle avattavalla väylällä jäi hieman lyhyeksi ja vierähti vesiesteeseen. Kun Stenson ei saanut neljättä lyöntiään bunkkerista reikään, peli oli ruotsalaisen osalta ohi.

Zanotti teki menestyksellään kahdenlaista historiaa; voitto oli paitsi hänelle myös Paraguaylle ensimmäinen European Tourilla.

<a href=Henrik Stenson tyri mahdollisuutensa huonoon avaukseen viidennellä jatkoreiällä. Kuva: &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/06/14062918084427.jpg" width="505">

Henrik Stenson tyri mahdollisuutensa huonoon avaukseen viidennellä jatkoreiällä. Kuva: &copy Getty Images

”Olin kärsivällinen, yritin vain edetä lyönti kerrallaan play offissa”, Zanotti sanoi. ”Tiesin, että hyvällä tuloksella voin nousta tänään korkealle. Nyt oli minun päiväni.”

”Olen tehnyt kovasti töitä ja yrittänyt kohentaa itseluottamusta tällaisia tilanteita varten. Tässä sitä lopulta ollaan.”

Zanotti, 31, joutui hakemaan viime syksynä vauhtia Euroopan kiertueen karsinnoista, joissa hän sijoittui toiseksi. World Rankingillä sijalla 305 ennen Kölnin turnausta olleen pelaajan parhaat aikaisemmat saavutukset ET:llä olivat kolme kakkostilaa.

Voittajan ohella finaalipäivän ilosimpiin pelaajiin kuului James Heath. 21-vuotias britti iski kentän 16. reiällä hole in onen ja sai palkinnokseen BMW i8 -urheiluauton.

”Se (auto) yli kolminkertaistaa urani suurimman shekkini arvon. Auto näyttää fantastiselta, ja on lievästi sanoen edustavampi kuin edellinen ajoneuvoni”, turnauksessa sijallle 45 päätynyt Heath sanoi.

Mikko Ilonen oli kisassa 51:s. Ensimmäisenä päivänä kärjen tuntumassa pitkään ollut lahtelainen sukelsi tuloslistalla kahden keskimmäisen kierroksen aikana.

”Sunnuntai oli huomattavasti parempi. Sain lauantain kierroksen jälkeen heräteltyä treeneillä kroppaa ja jalkoja. Olin hyvällä jalalla liikkeellä”, kymmenen lyöntiä kärjestä jäänyt Ilonen sanoi.

Mikko Ilosen seuraava etappi on Skotlannissa. Kuva:  &copy Getty Images

Mikko Ilosen seuraava etappi on Skotlannissa. Kuva: &copy Getty Images

Finaalikierroksella tuloksen 68 lyönyt suomalaisässä kuittasi viikosta 8000 euron korvauksen. Kauden kokonaisansiot ovat nyt 785 000 euroa.

”Illaksi kotiin. Edessä on golfillisesti kevyempi viikko. Valmistautuminen 1,5 viikon päästä alkavaan Scottish Openiin käynnistyy. Seuraavalla viikolla onkin vuorossa jo Open Championship Liverpoolissa.”

Kisansa tulokseen 71 päättänyt Mikko Korhonen (55:s) hävisi Iloselle lyönnillä.

”Sunnuntaina peli kulki 13 reikää, kunnes löin seuraavalla rautayhdeksiköllä veteen. Siihen meni paras into ja mahdollisuudet”, Korhonen sanoi.

”Tasapaksu esityshän tämä oli kokonaisuutena. Pitää pystyä parempaan jo Pariisissa seuraavalla viikolla.”

Kölnistä 6800 euroa kuitannut Korhonen lähestyy kauden kokonaisansioissa 70 000 euron rajaa. Se oikeuttaa rahalistalla niukasti 150:n paremmalle puolelle.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje