[11][17]

[11][17]
Kilpagolf - Major

Yoo hyödynsi Kimin mustan hetken

Sun Young Yoo ja caddie Adam Woodward juhlivat major-voittoa Poppie's Pond -lammessa. © Getty Images

Sun Young Yoo käänsi kauden ensimmäisen major-tittelin nimiinsä voittamalla maannaisensa I.K. Kimin uusinnassa. Yoo ratkaisi pelin upottamalla yli viisimetrisen birdieputin sisään ensimmäisellä jatkoreiällä. Voittaja loikkasi taistelun jälkeen perinteisesti 18. griinin vieressä olevaan Poppie’s Pond -lampeen.

Kisan ratkaisuhetkiin liittyi myös dramatiikkaa. Kimillä oli finaalikierroksen viimeisellä reiällä 30-senttinen voittoputti, jonka hän täysin odottamattomasti missasi. Yleisön huokaistessa Kim nosti kätensä epäuskoisena suunsa eteen, kun pallo kierähti samalta kohtaa reikää ylös, josta se oli silmänräpäystä aikaisemmin uppoamassa sisään.

”Puttasin suoraan, vaikka se breikkasi hieman oikealle. Olin epäonninen, mutta olen silti peliini tyytyväinen. Se on menossa parempaan päin”, Kim analysoi kisan jälkeen.

Hän sanoi, että uusinnassa oli vaikeuksia keskittyä meneillään olevaan hetkeen, sillä 18. reiän virhe painoi mieltä.

Voitto luisui I.K. Kimin käsistä ennennäkemättömän virheen seurauksena.  &copy Getty Images

Voitto luisui I.K. Kimin käsistä ennennäkemättömän virheen seurauksena. &copy Getty Images

Oli jokseenkin ivallista, että Kim teki juuri ennen kohtalokasta virhettään kaksi peräkkäistä birdietä. Normaalin käsikirjoituksen mukaan finaalikierroksella 17 reikää ilman bogeja pelanneen Kimin ”olisi pitänyt” olla tarinassa se, joka laittaa pisteen viimeisen lauseen perään.

Kimin virhe on ainakin hyvin lähellä major-turnausten kaikkien aikojen töppäystä. Listan kärkipäässä Scott Hoch missasi vuoden 1989 Mastersissa 60-senttisen voittoputin. Doug Sanders haaveet vuoden 1970 British Openin voitosta haihtuivat alle metrin päästä ohi lyötyyn puttiin.

Yoo, jonka juhliminen vaikutti myötätunnosta hieman vaisulta, otti Kaliforniassa uransa ensimmäisen major-voiton. Korealaisista Kraft Nabisco Championshipin oli aiemmin pystynyt voittamaan ainoastaan Grace Park.

Yani Tsengillä oli sunnuntaina tilaisuutensa ottaa kuudes major-voitto kaikkien aikojen nuorimpanan pelaajana, mutta hänelle finaalikierroksen tulos 73 oli iso pettymys. Myös hänellä oli viimeisen reiän pitkällä birdieputilla mahdollisuus nousta uusintaan, mutta yritys jäi vain hyväksi. Tseng (-8) oli lopputuloksissa kolmas.

Kraft Nabisco Championshipin voittoa puolustanut Stacy Lewis (-7) esitti sunnuntaina hyvän loppukirin, mutta 66 lyönnin kierros riitti ”ainoastaan” jaettuun neljänteen sijaan yhdessä AmyYangin, Hee Kyung Seon sekä finaalikierroksen johtopallossa pelanneen Ruotsin Karin Sjödinin kanssa.

Vaikka Sjödin ei pystynyt sunnuntaina kaikkein rennoimpaan esitykseen, oli hän silti selvästi kisan paras eurooppalainen. Catriona Matthew, Suzann Pettersen ja Azahara Munoz jakoivat 15. sijaa tuloksellaan neljä alle.