23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Yltääkö McDowell hattutemppuun Ranskassa?

Graeme McDowell on osoittanut viihtyvänsä Le Golf National -kentällä tavallista paremmin. Lieneekö pohjoisirlantilainen vielä kolmen vuoden kuluttua Euroopan joukkueessa, kun Ryder Cup pelataan samalla kentällä? Kuva: Getty Images

Ranskan avoimet on Manner-Euroopan vanhin kansallinen mestaruusturnaus. Kilpailu pelattiin ensimmäisen kerran La Boulies’ssa vuonna 1906, jolloin voiton vei isäntämaan Arnaud Massy. Hän voitti turnauksen myöhemmin vielä kolmesti, viimeisen kerran vuonna 1925, jolloin ikää ranskalaisella oli 48 vuotta.

Nimekkäitä pelaajia aina puoleensa vetänyt kisa on ollut Euroopan kiertueen kalenterissa vuodesta 1972. Nimensä kiertopalkinnon kylkeen ovat ajan saatossa saaneet mm. Seve Ballesteros, Nick Faldo, GregNorman ja Colin Montgomerie.

Viime vuoden kisassa Graeme McDowell esitti hurjan loppukirin, nousemalla päätöskierroksella kahdeksan lyönnin takaa voittoon. Lyhyiden puttien kanssa pahimmalla hetkellä takkuillut Kevin Stadler oli viimeisellä reiällä reilun puolen metrin putin päässä uusinnasta, mutta amerikkalainen tärveli mahdollisuutensa.

Open de France on yksi ET:n rahakkaimmista kilpailuista, kolmen miljoonan euron palkintopotillaan. Tästä voittajan osuus on 500 000 euroa. Iso menestys tällä viikolla takaa pelaajalle vuoden puolivälissä hyvät oltavat kiertueen Race to Dubai –listalla.

Puolustavan mestarin, McDowellin lisäksi menestystä Pariisissa tavoittelevat mm. Martin Kaymer, LeeWestwood ja Jamie Donaldson.

Le Golf National –kentällä pelattavassa kisassa on totuttuun tyyliin runsas ranskalaisedustus, ja yleisön kannustus sen mukaista. Thomas Levet vastasi viimeisimmästä kotivoitosta vuonna 2011. Ilolla oli hintansa, sillä Levet’n jalka murtui hypätessään juhlatunnelmissa vesiesteeseen.

Kisa-areena LGN on rakennettu tasaiseen maalaismaisemaan lähelle Versailles’n palatsia. Vuonna 1990 avatun kentän layout on arkkitehti Hubert Chesneau’n käsialaa. Open de France pelataan nyt 23. kerran Le Golf Nationalilla, ja se isännöi myös vuoden 2018 Ryder Cupia.

Menestysehdokkaita riittää Pariisissa, mutta Thongchai Jaidee, Michael Hoey ja Gary Stal ovat tarkkailtavien listalla. 11. Münchenissä sijoittunut Jaidee pelasi hyvin myös Wentworthissa ja Irish Openissa. Thaimaalainen jakoi vuosi sitten kakkostilaa Ranskan avoimissa.

Abu Dhabissa aiemmin tällä kaudella voittanut Stal oli Itävallassa kymmenen joukossa. Hän kärkkyi Münchenin kisassa kovaa sijoitusta, mutta askelmerkit eivät osuneet sunnuntaina kohdalleen. Stal sijoittui Top 20:een vuoden 2014 Open de France –turnauksessa.

Hoey on väläytellyt viime aikoina, ja tuorein onnistuminen on BMW International Openin seitsemäs tila. Samalle sijalle pohjoisirlantilainen päätyi myös viimevuotisessa Pariisin kisassa.

Suomalaisten iskukyky on hienoinen arvoitus. Mikko Korhonen ei selviytynyt tavoilleen ominaisesti jatkokierroksille Münchenissä. Mikko Ilosella on takanaan neljän viikon tauko, joka alkoi Malmön kisan karsiutumisesta. Ainakin akkujen lataamisaika lienee lahtelaisen osalta tarpeeksi pitkä.

Ilonen starttaa kisan avauskierrokselle torstaina klo 9.00 Suomen aikaa seuranaan Michael Lorenzo-Vera ja Richard Bland. Korhosen kanssa klo 13.40 kentän 10. tiillä kierroksen käynnistymistä odottavat Craig Farrelly sekä Julien Grillon.

Ratkaisureiästä käy osuvasti 18. Väylän vasemmalla puolella oleva vesi väijyy epätarkkoja avauksia. Myös lähestymisen kanssa saa olla kieli keskellä suuta, kun pallon on liidettävä veden yli aina viheriölle saakka. Tärkeällä hetkellä parin tekeminen 18:lla on kaikkea muuta kuin helppoa.

Korhonen: Hikistä touhua

”Hyvät tunnelmat. Kenttä on loistava testi, yksi parhaista koskaan pelaamistani ja hienossa kunnossa”, Mikko Korhonen kuvaili Ranskan avointen alla kisakenttä Le Golf Nationalia.

Jos kisakenttä haasteineen ei nosta hikeä pintaan, hoitaa lopun Ranskan päällä pyörivä helleaalto.

”Lämpöä riittää reilut 35 astetta. Hotellihuoneesta puuttuu ilmastointi, joten vähän hikistä touhua myös siellä.”

Lähde: ET

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)