Yllätysvoittaja tehtaili ennätyksen Vierumäellä – Kahlokselle uran kovin sijoitus Challenge Tourilla - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Yllätysvoittaja tehtaili ennätyksen Vierumäellä – Kahlokselle uran kovin sijoitus Challenge Tourilla

Velten Meyer voitti Vierumäki Finnish Challengen komealla tuloksella. Kuva: Getty Images

Suomalaisten kokonaispanos ei vastannut odotuksia.

Hyökkäys on joskus paras puolustus. Ykköstilaa 250 000 euron Vierumäki Finnish Challengessa kolmen kierroksen jälkeen jakanut Saksan 27-vuotias Velten Meyer teki sunnuntain ensimmäiselle reiälle eaglen, siirtyi johtoon ja säilytti asemansa loppuun asti. Palkintorahaa Meyer kuittasi 40 000 euroa.

Kilpagolfin yllätyksellisyydestä kielii Meyerin maailmanlistasijoitus, 1297. Aiemmin pelaamassaan 18 Challenge Tour -osakilpailussa Meyer ei ollut sijoittunut kertaakaan top 10:een.

Eroa kakkoseksi pelanneeseen maanmieheen Marc Hammeriin kertyi lopulta viisi lyöntiä. Yhteistulos -26 jäi kolme lyöntiä Challenge Tourin kaikkien aikojen alhaisimmista 72 reiän tuloksista. Kyseessä on kuitenkin kovin Vierumäellä pelattujen CT-kisojen voittotulos.

Kahteen birdieen kierroksensa lopettanut ja tuloksen 68 pelannut Juuso Kahlos säilytti 21. sijallaan asemansa kilpailun parhaana suomalaisena. Sunnuntaina kahdeksan birdieä tehnyt Roope Kakko (67) teki hyvän nousun 35. sijalle.

”Oli tosi stedi kisa! Käytin par-viitoset hyvin ja pysyin poissa ongelmista. Puttasin aika hyvin ja sain tehtyä birkut, kun paikat tuli. Vielä en ole kerennyt statseja tekemään, mutta näin nopeasti laskettuna scrambling oli noin 90 prosenttia. Siitä pitää olla aika tyytyväinen!”Kahlos iloitsi.

Vaikka Kahlos kauden ensimmäisessä haastajakiertueen kilpailussaan ilahduttavasti uran kovimman CT-sijoituksen ottikin, ei suomalaisten kokonaispanosta kotikentällä voi pitää mairittelevana.

Juuso Kahlos pelasi Vierumäellä pirteästi. Kuva: Janne Tarmio

Jatkoon päässeiden määrä oli hyvä, mutta seitsemästä pelaajasta yli puolet jäi lopulta sijan 50 huonommalle puolelle. Katseet Vierumäellä kääntyivät ennen kaikkea tällä kaudella yhden top 10 -sijoituksen Challenge Tourilla ottaneisiin Kakkoon, Oliver Lindelliin ja Matias Honkalaan. Kakko hoiteli oman osuutensa tyydyttävästi, mutta Lindellin (56:s) panos ei vastannut odotuksia. Honkalalta jatkopaikka karkasi viiden lyönnin päähän.

Vierumäen kilpailu on tärkeä kotimaisen kilpagolfin näkökulmasta

Challenge Tourin ranking-ykköseksi pelannut Tapio Pulkkanen näytti kaudella 2017 mallia siitä, kuinka haastajakiertuetta voi käytää ponnahduslautana omalla uralla eteenpäin. Kim Koivu teki saman vuotta myöhemmin voittamalla 14:ssä ensimmäisessä Challenge Tourin startissaan kolme osakilpailua ja nousemalla pääkiertueelle kesken kauden.

Tämä viikko on ollut hyvä ja tärkeä mittari 25 suomalaiselle. Ilman Suomen osakilpailua näitä arvokkaita näytön paikkoja ei olisi meillä eikä muualla.

Sen jälkeen on ollut hiljaisempaa, eikä kausi 2022 näytä tekevän poikkeusta. Challenge Tourin rankingin 20 parasta pelaajaa pääsee nauttimaan isommista ympyröistä DP World Tourilla ensi vuonna, mutta tuohon joukkoon nouseminen vaatisi suomalaisilta täysosumia loppukaudella. Tasaisen vauhdin taulukolla suunta näyttää valtaosalla pelaajista olevan kohti pääkiertueen karsintoja, jotka käynnistyvät elo–syyskuun vaihteessa kolmivaiheisena.

Kokenut Roope Kakko uskoo yhä suoran nousun mahdollisuuteen.

”Kisoja on vielä tarpeeksi jäljellä. Peli on nyt sellaisissa uomissa, että tulevia viikkoja odottaa innolla. Pitäisi päästä taistelemaan kärjen mukana. Yksi onnistuminen tuo usein mukanaan muitakin hyviä sijoituksia, joten kaikki on vielä mahdollista.”

Ranking-sijoituksen kohentaminen loppukauden kilpailuissa helpottaa seuraavien askeleiden ottamista. Nousu Challenge Tourin rankingin sijoille 21–45 avaisi ovet suoraan marraskuun puolivälissä pelattavaan karsintafinaaliin. 90 parasta pääsee puolestaan suoraan karsinnan toiseen vaiheeseen. Muut joutuvat tavoittelemaan DP World Tourin korttia pidemmän kaavan kautta.

Golfliiton liittovalmentaja Petteri Nykky vietti sunnuntain kentällä kärkiryhmiä seuraten. Hän on ollut koko kilpailuviikon Vierumäellä suomalaispelaajia tarkkailemassa

”Haluan nähdä, mitä sellaista nämä kärjessä olevat pelaajat tekevät, mikä täällä nähdyiltä suomalaisilta jää tekemättä. Mistä erot tulevat. Tämä viikko on ollut hyvä ja tärkeä mittari 25 suomalaiselle. Ilman Suomen osakilpailua näitä arvokkaita näytön paikkoja ei olisi meillä eikä muualla.”

Nykky painottaa etenkin miesten kilpagolfin kärjen leveyttä ja sitä, että huipulle mielivän on turha haikailla oikotiestä. Menestymisen eteen on tehtävä tinkimätöntä työtä. Terävimpään kärkeen hänellä on ollut jo pitkään hyvä tuntuma muun muassa Matilda Castrenin ja Ursula Wikströmin henkilökohtaisena valmentajana.

”Pitää löytää oma tapa tehdä – ja tehdä yhä paremmin ja paremmin”, Nykky tiivisti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje