[13][26]

[13][26]

Yllättäjän unelmaviikko PGA Tourilla: Ensimmäinen voitto, 1,5 miljoonan tienestit ja paikka Mastersiin!

Mastersissa tällä viikolla debytoiva J.J. Spaun otti San Antoniossa makean voiton. Kuva: Getty Images

J.J. Spaun teki Valero Texas Openissa tempun, jota ei ollut nähty kiertueella lähes 14 vuoteen.

J.J. Spaun (-13) saavutti 147. yrittämällään ensimmäisen PGA Tour -voittonsa viikonvaihteessa Texasin San Antoniossa. Hän käytti Valero Texas Open -kilpailun päätöskierrokseen 69 lyöntiä, ja jätti toisen sijan jakaneet Matt Jonesin ja Matt Kucharin kahden lyönnin päähän.

Tällä tempullaan Spaun tuli ottaneeksi viimeisen tarjolla olleen paikan torstaina alkavaan, kauden ensimmäiseen miesten major-kilpailuun, Masters Tournamentiin. Palkintorahaa TPC San Antonio -kentällä käydystä turnauksesta Spaun tienasi reilut 1,5 miljoonaa dollaria.

Kilpailun kärjestä neljänteen päivään lähtenyt Spaun teki sunnuntaina ensimmäisellä reiällä tuplabogin, mutta esitti jatkossa horjumatonta peliä. Virheet jäivät sikseen, kun 31-vuotias arizonalainen tehtaili kierroksen edetessä viisi birdieä ja 12 paria.

Mieluummin sitä tekee tuplan ensimmäisellä kuin viimeisellä reiällä.

Voittajan viimeisen kierroksen tuplabogey-aloitus ei ole PGA Tourilla arkipäivää. Vastaava oli koettu edellisen kerran vuoden 2008 U.S. Openissa, kun Tiger Woods teki Torrey Pinesin ykkösellä tuplan. Tigerin voitto sinetöityi vasta seuraavana päivänä hänen päihitettyä kisan 18 reiän uusinnassa Rocco Mediaten.

”Ykkösen tuplabogey ei haitannut minua niin paljon kuin saattaisi kuvitella. Se oikeastaan rauhoitti. Tiesin, että peliä on vielä paljon jäljellä, ja mieluummin sitä tekee tuplan ensimmäisellä kuin viimeisellä reiällä”, vahvan college-golfuran San Diego State -yliopiston joukkueessa pelannut Spaun sanoi.

Maailmanlistalla sijalle 103 nousseen Spaunin paras sijoitus PGA Tourilla ennen kulunutta viikonvaihdetta oli vuoden 2018 RSM Classic -turnauksen kakkostila. Mastersissa hän tulee esiintymään ensimmäistä kertaa. PGA Championshipissä Spaun on pelannut kahdesti ja U.S. Openissa kerran.

Moni tähtipelaaja oli San Antoniossa viimeisen oljenkorren varassa jahtaamassa paikkaa Mastersiin. Heistä lähimmäksi tavoitetta pääsi 500. kilpailunsa jenkkitourilla pelannut Matt Kuchar, joka sijoittui kiertueella 14. kerran kakkoseksi. 43-vuotias Rion kisojen pronssimitalisti on saavuttanut mainiolla urallaan yhdeksän PGA Tour -voittoa.

Haaveeksi vuoden 2022 Masters jäi myös muun muassa Henrik Stensonille (-7/T18) sekä jatkokierroksilta karsiutuneille Jason Daylle, Ian Poulterille, Rickie Fowerille ja Graeme McDowellille.

Lue seuraavaksi: McIlroy konttasi Mastersin kenraalissa, joka sammutti monen tähtipelaajan major-haaveet