Yllättäjä petasi koko viikon itselleen voittoa PGA Tourilla, toinen tuli nurkan takaa ja kuori kermat päältä - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Yllättäjä petasi koko viikon itselleen voittoa PGA Tourilla, toinen tuli nurkan takaa ja kuori kermat päältä

Taylor Moore nousi vaivihkaa Valspar Championshipin voittoon. Kuva: Getty Images

Taylor Moore kuittasi lähes 1,5 miljoonaa dollaria palkintorahaa sekä paikan kahteen major-turnaukseen.

Taylor Moore (-10) teki elämänsä tempun ottamalla uransa ensimmäisen pääkiertuevoiton viikonvaihteessa Tampassa Innisbrook Resortissa käydyssä PGA Tourin kilpailussa. Eroa kakkoseksi sijoittuneeseen Adam Schenkiin kertyi yksi lyönti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Moore ei ollut koko viikon aikana voittospekulaatioissa, kunnes hän nousi vahvalla päätöskierroksellaan, 67, kärkikahinoihin. Hän suuntasi maaliin tultuaan rangelle valmistautumaan mahdolliseen uusintaan, joka oli viimeisille metreille saakka realistinen skenaario.

Schenk pysytteli paalulla kilpailun alusta viimeiselle reiälle, vaikka hänen kanttinsa kestävyyttä epäiltiin sunnuntaina Jordan Spiethin, Tommy Fleetwoodin ja Webb Simpsonin kaltaisten nimimiesten puristuksessa. Pelin käännyttyä Copperhead Coursella loppusuoralle, vaikutti Spiethin rutiini nousevan esiin.

Edellisellä reiällä avauksensa veteen loiskauttanut Spieth oli paikkaamassa virhettään sivaltamalla tiilyöntinsä 17:llä alle kahden metrin päähän lipusta. Birdie-putti olisi onnistuessaan nostanut hänet Valspar Championshipin jaetulle kärkipaikalle, mutta yritys jäi hieman lyhyeksi.

Tasoissa Mooren kanssa ollut Schenk painoi draivinsa viimeisellä lyöntipaikalle vasemmalle männyn viereen. Kun tilaa ei ollut, hän käänsi lavan kärjen alaspäin ja svingasi itsensä vasenkätisesti pois ahdingosta. Kolmas lyönti jäi alamäkeen 12 metrin päähän reiästä.

Moore osoitti suorituksellaan, miten kulman takaa on helpompi hiipiä isoon menestykseen.

Spieth tähtäili samoilla kohdin birdie-puttiaan, ja kumpikin olisi onnistuessaan siirtänyt ratkaisua uusintaan. Schenk näytti jo hetken aikaa pyöräyttävän haamuputin sisään, mutta vauhtia oli liikaa ja pallo pomppasi reiän taakse.

Spieth (-8) tuhri vielä lyhyen par-putin, ja joutui tyytymään jaettuun kolmanteen sijaan jälleen ilman ensimmäistä PGA Tour -voittoa jääneen Fleetwoodin kanssa.

Moore osoitti suorituksellaan, miten kulman takaa on helpompi hiipiä isoon menestykseen. Kaikki katseet olivat edelleen Schenkissä ja hänen ”kimpussaan” häärineissä tähtipelaajissa, kun Moore oli jo hoitanut urakkansa.

”Luulin, että taistelu voitosta käydään minun ja Adamin (Schenk) välillä. Sitten huomasin 16. viheriöltä pois kävellessäni, että joku on kymmenen alle parin”, Spieth sanoi.

Mooren, 29, nimi ei sanonut paljon mitään ennen Tampan turnausta.  Hän oli yltänyt PGA Tourilla kolmesti top 8:aan, mutta sijoitusten valossa suurimmat meriitit olivat Kanadan kiertueelta ja Korn Ferry Tourilta, joilla hän oli saavuttanut yhden voiton.

Sunnuntaina hänen elämänsä muuttui kertaheitolla. Maailmanlistalla sijalle 49 kavunnut Moore kuittasi voitollaan lähes 1,5 miljoonaa dollaria palkintorahaa ja paikan kauden kahteen ensimmäiseen major-kilpailuun Masters Tournamentiin ja PGA Championshipiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Moore koki pelottavan tilanteen oltuaan neljä vuotta sitten matkalla golfturnaukseen. Hän tunsi hengenahdistusta istuessaan autossa liikennevaloissa. Vasemmalle kääntyvä tie johti lentokentälle ja reitti toiseen suuntaan vei sairaalaan.

Hän käänsi ajoneuvonsa kohti sairaalaa, jossa sai kuulla oikean keuhkon olleen ilmarinnan vuoksi pois pelistä 50-prosenttisesti. Vaiva edellytti akuuttia hoitoa.

”Jos olisin kääntynyt silloin lentokentälle, en välttämässä olisi täällä tänään teidän edessänne”, Moore kertoi lehdistötilaisuudessa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje