Yksi herjaus riitti – Ralph Lauren katkaisi sponsorisopimuksensa Justin Thomasin kanssa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Yksi herjaus riitti – Ralph Lauren katkaisi sponsorisopimuksensa Justin Thomasin kanssa

Epäonnistunutta puttiaan harmitelleen Justin Thomasin väärä sanavalinta johti vaatesponsorin menetykseen. Kuva: Getty Images

Yhtiö korostaa huippupelaajan homofobisen tokaisun olevan ristiriidassa kulttuurin kanssa, jota se pyrkii ylläpitämään.

Muun muassa tekstiilejä ja kosmetiikkaa valmistava Ralph Lauren Corporation ilmoitti perjantaina päättäneensä lopettaa yhteistyön golfin PGA Tourilla pelaavan Justin Thomasin kanssa. Ratkaisun taustalla on Thomasin vuoden ensimmäisen kilpailun Sentry Tournament of Championsin kolmannella kierroksella käyttämä homofobinen  herjaus, ”faggot” [suom. hintti, hinttari].

”Olemme pettyneitä Justin Thomasin hiljattain käyttämästä kielestä, joka on täysin ristiriidassa arvojemme kanssa. Vaikka Thomas on pyytänyt anteeksi ja tunnustaa asian vakavuuden, hänen sanomisensa on ristiriidassa sen kulttuurin kanssa, jota yhtiömme pyrkii ylläpitämään. Kaikilla sidosryhmillämme on vastuunsa, minkä vuoksi olemme tällä erää päättäneet lopettaa sponsoroinnin Thomasin kanssa”, yhtiön tiedotteessa sanottiin.

”Toivomme, että Thomas tekee työtä voidakseen olla taas joskus kumppaninamme – ottamalla opikseen ja tekemällä riittäviä eleitä suvaitsevaisuuden puolesta.”

Ralph Lauren on tehnyt yhteistyötä Thomasin kanssa siitä lähtien, kun hän ryhtyi ammattilaiseksi vuonna 2013. Kohtalokas sana pääsi pelaajan suusta Kapaluan Plantation-kentän neljännellä reiällä, missä hän puttasi parimetrisen par-putin ohi. Kierroksen jälkeen Thomas osoitti katumusta sanomisestaan ja pyysi anteeksi kaikilta, joiden mieltä hän on pahoittanut.

Thomas ei ole toistaiseksi kommentoinut Ralph Laurenin päätöstä.

Maailmanlistan kolmonen jätti tämän viikon toisen peräkkäisen Havaijilla pelattavan turnauksen väliin. Hän puolusti viikontakaisen, vuoden 2020 avauskilpailun voittoa ja sijoittui kolmanneksi. Matkaa uusintaan jäi yksi lyönti.

Honolulussa meneillään olevassa Sony Open in Hawaii -kilpailussa 36 reiän jälkeen paalupaikkaa pitää hallussaan Nick Taylor (-12). Toisella kierroksella tuloksen 62 hurjastellut kanadalainen on toista sijaa jakavaa viiden pelaajan ryhmää kaksi lyöntiä edellä. Tähän joukkoon kuuluvat muun muassa konkari Stewart Cink, Webb Simpson ja Chris Kirk.

Kisan eurooppalaisista ainoana jatkokierroksille eteni 57. sijaa jakava Sergio Garcia (-4). Espanjalaisella on matkaa kärkeen kahdeksan lyöntiä.

Lue seuraavaksi: Homofobista herjausta käyttänyt Justin Thomas: ”Pyydän nöyrimmin anteeksi”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)

 • PiisamiGolf says:

  Minäkin jätän nyt Ralph Laurenit jatkossa ostamatta (en tosin muista milloin ostanut viimeksi), jos asiat ovat vain kerrasta poikki.

 • GR says:

  Herkkiä ovat sponsorit nykyään. Jos kääntää tuota Thomasin turhautumista suomeksi, niin on siinä ennen homoja paljon muutakin. Mutta varmaan Thomas jotenkin homoihin viittasi, kun sitten anteeksi pyyteli. Jossain ET:n kisassa Välimäki sanoi joko v- tai p-sanan par kolmosen tiillä, kun lähti vasemmallle lyönti, mutta ei onneksi lähtenyt sponsorit pois. On se aika haastavaa, jos golfissa ei saa enää tunteitaan kertoa pelkäämättä sponsorin menettämistä.

 • KL1 says:

  Tuskin Ralph Lauren olisi sopimusta katkaissut, jos Thomasilta olisi päässyt vaikkapa f-sana. Toisin sanoen, tunteitaan saa näyttää, mutta keinot on valittava huolella. Jos henkilö käyttää negatiivisten tunteittensa ilmaisemiseen sanaa faggot, hän selvästi pitää kyseisen seksuaalisen suuntauksen ihmisiä jotenkin negatiivisina tai halveksittavina, ja tähän sponsori puuttui, ei tunteitten ilmaisemiseen.

  Toki vakava huomautus voisi olla reilumpi tapa toimia, mutta me emme tiedä sopimuksen pykälistä yhtään mitään.

 • Möllikkä says:

  Mainostatemppu tuo Ralph Laurenille on. Oman hännän nostamista.. Suutuspäissään kutsui itseään hintiksi eli faggot. En puolustele riehumista mutta kovaa on nykyään korrektiuden vaatimus.

 • Putti-Possu says:

  Sponsorin kannalta oli varmaan ongelmallista, että Thomasin möläyksestä nousi julkisuudessa iso kohu. Kohu tarttuu väkisinkin kaikkiin yhteistyökumppaneihin ja luonnollisesti RL halusi irtisanoutumisellaan ilmaista oman kantansa tällaiseen toimintaan. Maine ja siihen liittynyt viestintä on brändituotteille kaikki kaikessa. Minusta on hyvä, että sponsorit edellyttävät tuettavilta urheilijoilta moitteetonta käytöstä. Hyvä viesti myös muille ammattilaisille, että sponsorit ovat herkkänahkaisia ja siksi on syytä pitää suuta soukemmalla jatkossa.

 • mct358 says:

  Mitäköhän JT:llä on päällä seuraavassa kisassa? Helppo veikkaus olisi FJ paita, mutta nythän voi pitää päällänsä mitä haluaa.