23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Yhteistyö uuden caddien kanssa hyvin liikkeelle – Korhonen tyytyväinen avaukseensa Marokossa

Mikko Korhonen sai hyvän lähtölaukauksen Marokon turnaukselle. Kuva: Getty Images

Mikko Korhosen ensimmäinen kierros golfin Euroopan kiertueen Trophee Hassan II -kilpailussa Marokon Rabatissa oli tavallisesta poikkeava. Toimihan Korhosen caddiena ensimmäistä kertaa kilpailutilanteessa englantilainen Nick Mumford.

”Homma sujui hyvin. Kaveri on ammattimies. Melkein viisi vuotta Karri (Kakko) oli bägissä, niin onhan se jännä tilanne, kun siinä on yhtäkkiä uusi tyyppi. Olin siksi vähän hermostunut aluksi, mutta hyvin päivä meni”, Korhonen sanoi.

Helsinkiläinen käynnisti kilpailunsa birdiellä, mutta teki kolmen seuraavan reiän jaksossa kaksi bogia. Ne hän kuittasi nopeasti kahdella birdiellä, mutta yhdeksännen väylän tuplabogey koetteli kärsivällisyyttä. Kierroksen toisen yhdeksikön alkuun Korhonen teki kaksi birdieä lisää ja pelasi loput seitsemän reikää parissa.

Hän jakaa kilpailussa sijaa 17 ensimmäisen pelipäivän jälkeen. Eroa johdossa olevaan Englannin Jordan Smithiin on kuusi lyöntiä.

”Tulokseen olen tyytyväinen. Alku oli vähän tunnustelevaa, keskivaiheilla tosi hyvää ja lopussa oli vähän käsijarru päällä. Aika normaali ekan kiekan kulku näin pienen tauon jälkeen”, Korhonen luonnehti.

Naisten Euroopan kiertueen kilpailu, Lalla Meryem Cup, pelataan samaisen Royal Golf Dar Es Salamin toisella kentällä, joten kisapaikalla on tavallista enemmän vilinää.

”Täällä on paljon pelaajia, kun naiset pelaavat omaa kisaa samalla klubilla. Syömme kaikki samassa loungessa, joten meininki on oikein hyvä.”

Smithin takana lyönnin päässä niskaan hengittävät Espanjan Alejandro Canizares ja USA:n Sean Crocker.

Päivän tähtihetkestä vastasi neljättä sijaa jakava Stephen Gallacher, joka pelasi päivän kolme viimeistä reikää peräti viisi alle. Kahden birdien väliin albatrossin tehnyt pelaaja nousi temppunsa ansiosta tulosluettelossa alle puolessa tunnissa useita kymmeniä sijoja.

Gallacher kiitteli albatrossiin johtaneesta oikeasta mailavalinnasta caddiena toimivaa 18-vuotiasta Jack-poikaansa, joka oli myös todistamassa isänsä voittoa kuukausi sitten pelatussa Hero Indian Openissa. Kakkoslyöntinsä kentän kahdeksannen reiän kuppiin skotlantilainen upotti 220 metrin etäisyydeltä.

Näyttävä oli myös päivän viimeisessä ryhmässä Kim Koivun kanssa pelanneen Kalle Samoojan loppurutistus. Turkulainen oli vielä 11. reiän jälkeen kierrostaan kolme yli, mutta taituroi kuuden seuraavan reiän periodissa neljä birdieä. Lopulta Samooja venyi tulokseen 72, mikä riittää jaettuun 17. sijaan muun muassa Korhosen kanssa.

Koivu (T57) käytti kierrokseensa kaksi lyöntiä enemmän, ollen niukasti karsintarajan oikealla puolella.

Tuloksen 75 pelanneen ja 80. sijaa jakavan Tapio Pulkkasen kierros sujui sanan varsinaisessa merkityksessä kaksijakoisesti. Hän teki kirjavalla ensimmäisellä yhdeksiköllään (10–18) kolme birdieä ja viisi bogia. Toisella kenttäpuoliskolla meno oli tasaisempaa Pulkkasen lisättyä birdie-saldoaan kahdella. Näiden lisäksi ainoa parista poikennut reikätulos oli viimeisellä harmillisesti lipsahtanut tuplabogey.

Pohjoismaalaista väriä kärkikymmenikköön tuo lupaava 20-vuotias norjalainen Kristoffer Reitan, jonka tulos 70 riittää seitsemänteen sijaan.

Juttua muutettu 26.4. klo 8.02 Tapio Pulkkasen kierrosta koskevan kappaleen osalta.

Lue seuraavaksi: Mikko Korhoselle uusi caddie – Karri Kakko lopettaa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje