26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Yhdeksän birdien päivä ei riittänyt Ursula Wikströmille paikkaan US Openiin – ”Loppukauden majoreihin pääsy tavoitteena”

Wikströmin pelit jatkuvat keskiviikkona Vuosaaressa, jossa hän puolustaa edellisvuoden voittoaan Finnnish Tourin kisassa.

Ursula Wikström (77-72, +5) sijoittui kymmenenneksi Buckinghamshire Golf Clubilla pidetyssä US Openin karsinnassa, josta neljä ensimmäistä sai paikan osalllistujamäärältään ja palkintosummaltaan suurimpaan naisten majoriin.

Wikströmin alku oli katastrofaalinen, hän teki avausreiällä (par 5) tuplan, kymmenen väylän jälkeen (+6) tilanne näytti jo toivottomalta.

”Sähläsin siinä alussa, tuuli sotki peliä ja ajatuksia, ei ollut toivottu startti päivään”, Wikström kertaili.

Ensimmäisen kierroksen kahdeksan viimeistä hän pelasi yhden alle. Kun toisen kierroksen ensimmäiset kuusi reikää tuottivat kaksi birkkua, oli Wikström jo tuloksessa +3, jolla olisi päässyt uusimaan paikasta US Openiin.

Kierroksen puolivälissä (kentän 17–18) tulleet tupla ja bogi veivät mahdollisuudet päästä ensimmäistä kertaa USA:ssa pelattavaan majoriin.

”Kaksi tuplaa ja käsittämättömästi kymmenen bogia. Ei sellaisella määrällä pitäisi olla lähelläkään paikkaa rajan oikealle puolelle” lopulta vain kahden lyönnin päähän uusinnasta jäänyt Wikström ynnäili.

Birdejä hän tehtaili 36 reiän urakkansa aikana peräti yhdeksän, jotka osuivat 26 viimeisen reiän jaksoon.

Krista Bakker (+7) oli 17:s, Jenna Mäihäniemi (+15) 51:s.

Karsinnan ylivoimainen ykkönen oli Ruotsin 18-vuotias amatööri Linn Grant (-7), joka jätti Cattriona Matthewn (par) seitsemän ja Mel Reidin (+2) yhdeksän lyönnin päähän. Neljännen paikan kuittasi uusinnan jälkeen Itävallan Sarah Shrober (+3).

Linn Grantin ansiolistalla on jo mm. Ladies British Amateur Open Stroke Playn voitto. Caddienä toimii isä John.
Kuva: LET Tour

Ruotsalaiset ovat voittaneet kaksi viimeistä majoria Anna Nordqvistin ja Pernilla Lindbergin toimesta. Grant tuskin on vielä kypsä vastaavaan saavutukseen, mutta kovat näytöt amatöörisarjoista sekä suvereeni ykköstila US Openin karsinnoista kertovat kovasta potentiaalista.

Mieli tekee majoreihin

Tiistaina iltapäivällä Suomeen saapuva Wikström ei ehdi huilata alkuviikosta, sillä jo keskiviikkona hän aloittaa Vuosaaressa Finnish Tourin kisan voittonsa puolustamisen.

”Ei tämä tietysti paras mahdollinen valmistautuminen ole, mutta näillä mennään. Ja tärkeää toki on, että on kisoja joita pelata.”

Seuraava kansainvälinen kilpailu on Ranskassa toukokuun lopulla käynnistyvä LET:n ja Let Access Seriesin yhteiskisa, josta on parhaille paikkoja syksyllä käytävään kauden viimeiseen majoriin, Evian Championshipiin.

Kesäkuun alkupuolella Ursula Wikström puolustaa ykköstilaansa Messilään siirtyneessä Ladies Finnish Openissa.

Isä Matti Tuutti sekä poika Erni olivat ensimmäisiä onnittelijoita Wikströmin Hill Sidessa saavuttaman voiton jälkeen.

LET:n kisaohjelma kumisee kesän osalta tyhjyyttään, ennen elokuista British Openia on luvassa vain LPGA Tourin kanssa yhteiskisana pelattava Scottish Open.

”Majorit ovat niitä kisoja joihin tähtään, molempiin Euroopassa pelattaviin on vielä väyliä auki kun saa vain onnistumisia oikeissa paikoissa”, kauden 2004 alusta ammattilaisena pelannut Ursula Wikström muistuttaa puhelinhaastattelun lopussa itseään.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje