[11][17]

[11][17]

Yangilla ja Watsonilla paras aloitus Scottsdalessa

Bubba Watson otti yleisönsä TPC Scottsdalen 16. reiän viheriöllä. Kuva: All Over Press

Bubba Watson ei ole voittanut yhtään kilpailua sittentoissavuotisen Masters Tournamentin. Y.E.Yangin edellinenykköstila on puolestaan vuoden 2009 PGA Championshipistä. Nyt nämä kaksi major-voittajaajakavat torstaina käynnistyneen Phoenix Openin kärkipaikkaa tuloksellaan 64lyöntiä.

Watsonin loppuvenytys oli erityisen vahva, sillä hän tekikahdeksasta birdiestään neljä kuuden viimeisen reiän sisällä.

”Jos lyöt palloa hyvin tällä kentällä, sinulla onmahdollisuus koviin tuloksiin”, 17 viheriölle osunut Watson sanoi. ”Osuin hyvingriineille, enkä missannut montaa väylääkään. Aika virheetön kierros, peli olijämäkkää.”

Kahteen birdieen päivän urakkansa päättänyt Yang pelasi sisääntulon 30lyönnillä eli kuusi alle. Kaksi muuta birdietä tulivat ykkösellä ja kolmosella.

”Pelissä pitää säilyttää tasapaino, mutta täällä on oltavahieman hyökkäävämpi kuin muissa turnauksissa”, Yang sanoi.

Kotikaupungissaan Scottsdalessa pelaavat Pat Perez, KevinStadler ja Matt Jones ovat kärkikaksikkoa lyönnin perässä. Kaikkiaantuloksessa 65 on seitsemän pelaajaa.

Pari viikkoa sitten Abu Dhabissa selkänsä kipeäksi tuntenut PhilMickelson vetäytyi Torrey Pinesin kisasta 36 reiän jälkeen. Nyt selkä olikunnossa, mutta vasuri jäi heti kättelyssä seitsemän lyönnin päähän kärjestä.

”Selkä tuntui hyvältä, mutta pelini oli ruosteessa. Heitinhukkaan monta lyöntiä”, Mickelson sanoi. ”Svingasin muutaman kerran turhanhuolettomasti; yksi osoitus siitä oli lyönti veteen 12. reiällä.”

Mickelson kävi ennen Scottsdalen kisaa selkäspesialistinluona, joka diagnosoi pelaajalla fasettilukon.

”Hän sai selän kuntoon viidessä minuutissa, täytyy olla vainvarovainen seuraavat pari viikkoa. Minulla oli viimeksi samanlainen vaiva neljävuotta sitten.”

Kilpailun voittoa puolustava Mickelson pelaa turnauksessa jo25. kerran. Hän on voittanut saman turnauksen myös vuonna 1996 ja 2005.

Phoenix Openissa vietetään perinteisesti golfturnausten suurintayleisöjuhlaa yksittäisessä kilpailussa. Avauspäivän reilut 88 000katsojaa on turnauksen ensimmäisen kierroksen uusi ennätys.

Mickelson on tyypillisesti yksi yleisön suurimmistasuosikeista, sillä entisenä Arizona State -yliopiston kasvattina hän saasamanlaisen kohtelun kuin ”kotikaupungin pojat”.