World Tour Woodsin hallintaa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

World Tour Woodsin hallintaa

Tiger Woodsilla on riittänyt juhlaa World Tourilla vuosien varrella. © Getty Images

World Tourin ylivoimaisesti menestynein pelaaja on Tiger Woods. Maailman entinen ykköspelaaja on voittanut urallaan 16 WGC-sarjan turnausta. Antoisin kisa Woodsille on menestyksen valossa ollut Bridgestone Invitational, josta hän on haalinut seitsemän ykköstilaa. Cadillac Championshipin voittoja Woodsilla on kuusi, reikäpelin maailmanmestaruudet häneltä löytyy vuosilta 2003, 2004 ja 2008.

Useamman kuin yhden WGC-sarjan turnauksen voiton ovat Woodsin lisäksi saavuttaneet Geoff Ogilvy, Darren Clarke, Ernie Els, Hunter Mahan ja Phil Mickelson. Ogilvyllä on kolme voittoa, kaikilla muilla kaksi voittoa. Heistä ainoastaan Els ei ole mukana Doralissa parhaillaan pelattavassa Cadillac Championshipissä.

Henrik Stenson on ainoa pohjoismaalainen voittaja World Tourilla. Tämä tapahtui vuonna 2007, jolloin ruotsalainen juhli Arizonassa Match Play Championshipin voittoa.

Maakohtaisessa vertailussa Yhdysvallat johtaa kirkkaasti World Tourin voittotilastoa. USA:lta löytyy kaikkiaan 27 WGC-sarjan ykköstilaa. Australialla on viisi voittoa ja Etelä-Afrikalla neljä. Eurooppaan on tullut kymmenen voittoa, joista Englantiin kolme.

World Golf Championshipin juuret juontavat vuoteen 1999, jolloin Match Play Championship, Cadillac Championship ja Bridgstone Invitational käynnistettiin samanaikaisesti. Kiinassa pelattava HSBC Champions tuli kuvaan mukaan vuonna 2009. Ensi vuonna World Touriin liittyy uutena kilpailuna Tournament of Hope, joka pelataan Etelä-Afrikassa.

Kiinan ja Etelä-Afrikan ilmestyminen World Tourin kartalle perustuu viime vuosikymmenen puolivälissä käytyyn kriittiseen keskusteluun, jossa vaadittiin kiertueen avaamista USA:n ulkopuolelle. PGA Tourin komissaari Tim Finchem puolsi kisojen pelaamista Yhdysvalloissa taloudellisiin syihin vedoten, mutta sittemmin julkinen paine toi HSBC Championsin WGC-sarjan kilpailukalenteriin.

World Tourin kilpailuja pidetään yleisesti turnaushierarkiassa heti seuraavina major-turnausten jälkeen. Tämä ilmenee myös kisojen palkintopoteista, joista HSBC Championsia lukuun ottamatta kaikkien palkintoarvo on 8,5 miljoonaa dollaria. Ammattilaissirkuksen kaikkein rahakkain turnaus on kuitenkin PGA Touriin kuuluva Players Championship, jonka kokonaispotti on 9.5 miljoonaa taalaa. Tätä TPC Sawgrassilla pelattavaa kisaa kutsutaankin eri yhteyksissä ”viidenneksi majoriksi”.

Cadillac Championshipin finaalikierros käynnistyy sunnuntaina klo 15.40 Suomen aikaa. Kisan johtopallossa pelaavat Bubba Watson ja Keegan Bradley. Kahdeksan lyöntiä kärjestä oleva Tiger Woods jakaa kahdeksatta sijaa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)