[11][17]

[11][17]
World Golf Championships

Karlberg yllätysjohdossa HSBC Championsissa

Rikard Karlbergin mielestä hänen kierroksensa Sheshan Internationalilla muistutti puistokävelyä.

Ruotsalaisilta odotetaan kauden viimeisessä WGC-sarjan turnauksessa menestystä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Shanghain kisan kärjessä on sinikeltaista väriä, mutta ei kuitenkaan Henrik Stensonin (14:s) tai Alexander Norénin (9:s) myötävaikutuksella.

HSBC Championsin paalupaikkaa pitää hallussaan Rikard Karlberg. 29-vuotias göteborgilainen pelasi torstaina tuloksen 64 (-8), ja on lyönnin Rickie Fowleria edellä.

Karlberg teki läpimurtonsa Euroopan kiertueella päihitettyään Martin Kaymerin vuoden 2015 Italian avointen uusinnassa. Hän sijoittui meneillään olevan kauden yhdeksässä ensimmäisessä kisassa neljä kertaa top 10:een.

Uransa parasta kauttaan pelaava Karlberg on tällä hetkellä Race to Dubai -listalla sijalla 28.

Neljällä birdiellä kierroksensa aloittanut pelaaja oli 17. reiän jälkeen tilanteessa yhdeksän alle, mutta viimeisellä tullut päivän ainoa bogi puolitti hänen etumatkansa Fowleriin.

Sateinen sää antoi mahdollisuuden rohkeampaan peliin pehmeällä kentällä.

”Tiesin, että näissä olosuhteissa tarvitsee pelata hyökkäävämmin; pommittaa palloa tiiltä väylälle ja lipulle – ja näin myös tänään toimin. Pituuskontrolli oli kohdallaan. Löin palloa loistavasti koko päivän, viimeistä reikää lukuun ottamatta”, Karlberg sanoi.

”Kaikki tuntui tänään helpolta, se oli vähän kuin kävely puistossa.”

Daniel Berger, Hideki Matsuyama ja turnauksen voittoa puolustava Russell Knox (66) jakavat Sheshan International Golf Clubin kentällä pelattavassa turnauksessa kolmatta sijaa.

Maailmanlistan kakkonen, Dustin Johnson, jäi ensimmäisellä kierroksella pahasti telineisiin. Tulos 74 riittää tässä vaiheessa 57. sijaan. Eurooppalaisista korkeimmalle rankattu (OWGR 3.) Rory McIlroy mahtuu tuloksellaan 71 niukasti 25:n joukkoon.