Dustin Johnson rautaa Ohiossa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
World Golf Championships

Dustin Johnson rautaa Ohiossa

Toinen peräkkäinen iso voitto nosti Johnsonin toiseksi maailmanlistalla.

Kaksi viikkoa sitten U.S. Openin voittanut Dustin Johnson (-6) hallitsi lopulta parhaiten Firestone Country Clubin kentän vaativat olosuhteet.

Hän sai näyttämään tehtävänsä sunnuntaina helpolta pelattuaan kolmannen kierroksen tapaan tuloksen 66. Tiukimman vastuksen Bridgestone Invitationalin päätöspäivänä tarjosi Scott Piercy, joka hävisi Johnsonille mahdollisimman niukalla marginaalilla myös U.S. Openissa.

Piercy sekä takaysillä epäonnistunut maailmanykkönen Jason Day johtivat kisaa 54 reiän jälkeen kolmella lyönnillä.

Johnson teki äärimmäisen tärkeän par-pelastuksen 15. reiällä, ja käytännössä sinetöi voittonsa toiseksi viimeisen reiän viisimetrisellä birdieputilla. Kaksi peräkkäistä voittoa nostivat hänet maailmanlistalla Dayn ensimmäiseksi haastajaksi.

”Tämä oli ensimmäinen kerta, kun voitin kaksi turnausta peräkkäin. Peli on mainiossa kunnossa, ja odotan innolla lähtöä Britanniaan”, Johnson sanoi.

Johnson sai oikeutetusti suurimman voittajasuosikin viitan harteilleen Troonissa kuun puolivälissä pelattavassa Open Championshipissä. Hänen pelinsä eri osa-alueilla ei vaikuta olevan tällä hetkellä yhtään heikkoa kohtaa.

Yksi menestyksen avaintekijöistä liittyy avauksiin. Johnson on lyönyt draiverillaan draw-kierrettä koko uransa, kunnes hän päätti vaihtaa fade-kierteeseen. Ratkaisu tuntuisi olevan täysosuma.

Niin ikään kauden kolmannen major-turnauksen isoimpiin menestyssuosikkeihin lukeutuva Day johti Ohion kisaa lyönnillä, kun finaalikierrosta oli kolmanneksen verran pelaamatta. Hän ei kuitenkaan osunut kuudella viimeisellä reiällä yhdelläkään lähestymisellä viheriölle.

16. reiän seikkailu kävi <a href=Jason Daylle kalliiksi. Kuva: Getty Images" width="630" height="420" />

16. reiän seikkailu kävi Jason Daylle kalliiksi. Kuva: Getty Images

Voitto karkasi lopullisesti australialaisen ulottumattomiin Firestonen 16. reiällä. Hän otti avaukseen turvallisesti puukolmosen, mutta sivalsikin pallonsa vasemmalle puiden sekaan. Jatkolyönnissä pieni riskinotto kostautui, ja korttiin merkittiin tuplabogi.

”Riskejä pitää toisinaan ottaa, ja ne eivät aina maksa takaisin”, sanoi Day, joka kävi onnittelemassa Johnsonia ennen tuloskorttinsa allekirjoittamista.

Piercy sai kolme hyvää birdiepaikkaa loppusuoralle. Kaksi ensimmäistä epäonnistuivat niukasti.

”Tuuma sinne ja toinen tänne on tyypillisesti voittajan ja kahden seuraavaksi sijoittuneen erona”, hän sanoi.

Johnson nousi Tiger Woodsin rinnalle ainoana pelaajana, joka on voittanut kolme neljästä World Golf Championships -sarjaan kuuluvasta turnauksesta. Hän voitti Cadillac Championshipin Doralissa viime vuonna ja HSBC Championsin Shanghaissa syksyllä 2013.

Tulos 274 on korkein voittolukema Bridgestone Invitationalissa sitten vuoden 2015. Viikonvaihteen kisassa vain yhdeksän pelaajan neljän kierroksen lopputulos alitti parin.

Dayn, Jordan Spiethin ja Kevin Chappellin kanssa kolmatta sijaa jakanut Matt Kuchar (-2) nousi maailmanlistalla sijalle 15. Yhdysvaltalaisten kannalta olisi tärkeää, jos hän säilyisi kuudenneksi parhaana jenkkinä 15:n joukossa myös tämän viikon sunnuntaina päättyvän olympiakarsinnan jälkeen. USA:n pelaajista vain Bubba Watson on toistaiseksi vahvistanut lähtevänsä Rioon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje