26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Woodsin viimeinen työnäyte

Tiger Woodsin voitto PGA Championshpissa olisi melkoinen sensaatio. Jatkoonpääsy ja ehjä suoritus voivat tuoda mestarille kuitenkin paikan Ryder Cupiin. Kuva Getty Images

Tiger Woodsin itseluottamus ei horju, vaikka selkävamma on vaivannut miestä jo lähes vuoden ajan. Woods matkusti Bridgestone Invitationalin keskeytyksen jälkeen Floridan kotiinsa. Hän sai diagnoosin tilanteesta ja hoitoja, kisaan osallistumisesta Woods kertoi tehneensä päätöksen tiistaina iltapäivällä.

”Kipu joka sunnuntaina minua vaivasi horjahtamiseni seurauksena ei ollut sama, joka johti leikkaukseen. Ristiluu selässäni siirtyi paikaltaan, tämä aiheutti puristusta hermoon, josta seurasi lihaskramppi. Fysioterapeuttini laittoi ristiluun takaisin paikalleen, jonka jälkeen olemme jatkaneet hoitoja. Minulla ei ole kipuja. Olen valmis pelaamaan”, Woods kertoi pelattuaan yhdeksän reikää.

Toiset yhdeksän reikää hän tyytyi kävelemään ja tutustumaan kenttään yhdessä pelikaveriensa Steve Strickerin , Davis Love III:n ja Harris Englishin kanssa.

”Kenttä on varsinkin viheriöiden osalta täysin erilainen kuin vuonna 2000. Silloin tehdyllä strokesaverilla ei ole mitään käyttöä”, Woods kiteytti.

”Avauksissa on reilusti tilaa, tällä kentällä tullaan tekemään kovia tuloksia”, hän jatkoi.

Voittaessaan vuoden 2000 kisan Woods teki tuloksen 18 alle, johon ylsi myös uusinnassa tappion kokenut Bob May.

USA:n Ryder Cup – joukkueen karsinta päättyy kauden neljänteen majoriin. Kolme viimeistä paikkaa Tom Watson jakaa syyskuun toisena päivänä, jolloin Fedex Cupin kaksi ensimmäistä finaalia on pelattu.

Mikäli Tiger Woods ei voita tai ole kakkonen PGA Championshipissa, hän jää varmuudella ulos Fedex Cupin finaalikisoista. Spekulaatiot kapteeni Tom Watsonin ratkaisuista kolmen villin kortin osalta käyvät kuumina. Luottosotureista Dustin Johnson on varmuudella ulkona Ryder Cupista, Jason Dufner potee niskaansa, mutta hän pyrkii pelaamaan viikonloppuna ja varmistamaan paikkansa yhdeksän suoraan valittavan joukossa.

”Otan Tiger Woodsin mukaan joukkueeseen, jos hän pelaa hyvin ja on fyysisesti kunnossa. Vielä on ennenaikaista antaa tästä enempää lausuntoja”, kisassa mukana oleva Tom Watson pyöritteli sanojaan keskiviikkona.

Woods lähtee torstain kierrokselleen kello 15.35 Suomen aikaa yhdessä Phil Mickelsonin ja Padraig Harringtonin kanssa. Maailmanlistalla kymmenenneksi valahtaneen Woodsin haaste on kova.

Kauden seitsemässä kisassa paras sijoitus on 25., kärkimiehiin on ollut matkaa melkoisesti. Vaikka Tom Watsonilla on varmasti syitä Tigerin valitsemiseksi joukkueeseen, kahden ensimmäisen päivän esitykset voivat viedä Valhalla Golf Clubilla Woodsin toiveilta paljon pohjaa pois.

Mikäli Woods karsiutuu viikonlopun peleistä tai jättää kisan selkänsä johdosta kesken, perusteita Woodsin pudottamiselle on paljon.

Tigerin kannalta positiivinen asia on ainakin se, että Watson nimesi Woodsin hyvän ystävän Steve Strickerin apulaiskapteeniksi Skotlantiin matkaavaan joukkueeseen.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje