Woods vetäytyy jälleen kentiltä - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Woods vetäytyy jälleen kentiltä

Tiger Woodsin ilmoitus vetäytymisestä ei ollut viime aikojen esitysten perusteella suuri yllätys. Kuva: Getty Images

Tiger Woods ilmoitti keskiviikkona kotisivuillaan jättäytyvänsä toistaiseksi kilpailutoiminnan ulkopuolelle. ”Esitykseni ja tulokseni eivät ole hyväksyttäviä pelatakseni turnaustasolla”, hän sanoi. ”Kuten olen sanonut, pelaan ainoastaan kilpaillakseni korkeimmalla tasolla. Palaan takasin, kun tunnen olevani siihen valmis.”

Tigerin piti pelata seuraavan kerran helmi-maaliskuun vaihteessa Honda Classicissa. ”En aio olla siinä mukana, mikäli pelini ei ole turnauskelpoista. Se ei ole reilua ketään kohtaan.”

Woods mainitsi aiemmin, että kotinsa lähellä Palm Beach Gardensissa pelattava turnaus on hänelle merkityksellinen.

Pelaaja kiitteli kannattajiaan tuesta Scottsdalen ja Torrey Pinesin kilpailussa. Ensin mainitussa tuli selvä karsiutuminen, jälkimmäisessä hän poistui kentältä 11 reiän jälkeen selkävaivoihin vedoten. ”Kaksi edellistä viikkoa ovat olleet minulle valtava pettymys, etenkin Torrey (Pines), koska en olisi halunnut keskeyttää. Valitettavasti olen joutunut toimimaan tällä tavalla liian usein viimeaikaisten loukkaantumisten vuoksi.”

Urallaan 79 PGA Tourin kisaa ja 14 majoria voittanut Woods ei ole näyttänyt koskaan yhtä epävireiseltä golfkentällä kuin kahdessa mainitussa kilpailussa. Hän kävi viikkoa ennen vuoden 2014 Mastersia selkäoperaatiossa, ja oli kolme kuukautta sivussa. Seuraava neljä kuukautta kestänyt sapatti koitti elokuussa. Tuolloin hän sanoi hoitavansa selkänsä täysin terveeksi ja hankkivansa lisää voimaa.

”Viimeisin loukkaantuminen ei liity edelliseen leikkaukseeni”, hän sanoi. ”Käyn päivittäin fysikaalisessa hoidossa, ja tunnen oloni koko ajan paremmaksi.”

Ensimmäiset merkit Woods ruosteisuudesta näkyivät joulukuun alussa pelatussa turnauksessa. Kummallisen huonosti chipannut Tiger jäi kutsukisassaan viimeiseksi. Seuraavassa kilpailussaan (Phoenix Open) tammikuun lopulla hänen lähilyöntinsä olivat vieläkin kehnompia; useat chipit olivat toppeja tai ainakin puolittaisia duffeja.

Ernie Els osoitti myötätuntoa pitkäaikaisen kilpakumppaninsa lähipeliongelmia kohtaan. ”Vaikka haluamme lyödä aina toisemme, kukaan meistä ei halua nähdä kenenkään kärsivän tuolla tavalla”, sanoi Els, joka on sijoittunut Tigerin jälkeen kakkoseksi useammin kuin kukaan toinen pelaaja.

Tiger Woods rankattiin tällä viikolla sijalle 62 maailmanlistalla. Tämän on hänen huonoin sijoituksensa World Rankingilla lähes 20 vuoteen.

Lähteet: Tiger Woodsin kotisivut, golf.com, PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Juuso says:

    Sanokaa mitä sanotte, Tigerilla on faninsa ja tämä sattuu lajiin jälleen kerran. Oma golfurani on saman mittainen kuin Tigerin ammattilaisura ja jostain kumman syystä tuota kaveria, yhtä pelaajaa, aina odottaa ja kannustaa. Kisat joissa hän ei pelaa, ei kiinnosta likimainkaan yhtä paljon. Näin sitä ollaan ilmeisesti median uhri tässäkin, koska sen perusteella mitä kaverista näytetään ja kerrotaan nämä mielikuvat syntyvät. Pitää oikeasti kai aloittaa surutyön kaltainen luopumisprosessi, jotta ilman Tikruakin jaksaisi seurata kisagolfia. Toki taidot olivat aikanaan omalla tasolla ja tunnereaktiot omaa luokkaansa, siitä se kiinnostavuus syntyy. Ilosen ja Retief Goosenin kaltaiset ilmeettömät, eleettömät viilipytyt eivät koskaan yllä tähän kansansuosioon jo persoonansa takia. Kuten aloitin, sanokaa mitä sanotte, mutta en ole yksin ajatuksieni kanssa. Mitäs olette mieltä, fyysinen vika, henkiset ongelmat vai PADs käytön lopettaminen. Missä syy Tikrun romahdukseen, vai kaikissa?

  • Bogeyfree says:

    Tiger on kehittänyt yipsin chippeihin ja pitcheihin. Ennen se oli ainoastaan draiveissa, mutta nyt vuosien saatossa, tod. näk. kovien odotusten ja paineiden vuoksi, hiipynyt myös lähipeliin. Yipsistä on paljon ristiriitaista tietoa eikä sen synnystä/syistä olla yksimielisiä. Omasta mielestäni se kehittyy golfissa pitkän ajan kuluessa pelaajatyypeille kenellä on taipumusta murehtia liikaa tuloksista / mahdollista epäonnistumista / sijoituksista / pelaajaurasta yms. Se voi myös syntyä yksittäisen karmaisevan epäonnistumisen aiheuttamasta traumasta. Uskon vahvasti, että Tiger ei koskaan pääse yli asiasta kuten eivät esim. Ben Hogankaan tai Sam Snead. Ainakaan harvoin kilpailemnen ei tule asiaa helpottamaan.