Woods taistelee Greensboron turnauksen voitosta - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Woods taistelee Greensboron turnauksen voitosta

Tiger Woods ei aio myydä nahkaansa halvalla. Kuva: Getty Images

Tiger Woods johtaa golfkilpailua ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Tiger pelasi Pohjois-Carolinassa jatkuneen Wyndham Championshipin toisella kierroksella tuloksen 65 ja siirtyi kokonaistilanteeseen -11. Woodsin seurana paalupaikalla on kiertuetulokas Tom Hoge.

Menestyksellä Greensborossa on Woodsille iso merkitys, sillä hän tarvitsee voiton tai kakkostilan (yksin) päästäkseen mukaan pian alkaviin PGA Tourin pudotuspeleihin.

”Pari viimeistä päivää ovat olleet mukavia”, Woods sanoi. ”Olen onnistunut sijoittamaan lyöntejä oikeille paikoille, ja pallo on pomppinut kohdallani suotuisasti.”

Woods on pelannut numeraalisesti kaksi ensimmäistä kierrosta viimeksi vähintään yhtä hyvin vuoden 2007 Tour Championshipissä.

Pitkään maailman ylivoimaisimmaksi urheilijaksi tituleerattu Woods on pudonnut World Rankingilla sijalle 286. Lauantain johtopallossa hänen kanssaan pelaava Hoge, 26, on saavuttanut urallaan kaksi Top 10 –sijoitusta. Hän on maailmanlistalla 315:s.

Woods oli yllättynyt, kun hänelle kerrottiin Tom Hoge –nimisen pelaajan tekevän hänelle seuraa kolmannen kierroksen viimeiseen ryhmään. Hogen nimeä Tiger ei ollut aikaisemmin kuullut.

”Kun katson Champions Tourin (50-vuotiaiden kiertue) tulosluetteloa, tunnen heidät jokaisen, koska olen pelannut heitä vastaan ja heidän kanssaan. PGA Tourilla on tätä nykyä paljonkin itselleni täysin vieraita pelaajia.”

Hoge on pelannut 79 kilpailukierrosta PGA Tourilla, Woodsilla on koossa kiertueelta yhtä monta voittoa.

”Nähtäväksi jää, millainen päivä on huomenna”, sanoi Hoge, jolla ei vielä tuossa vaiheessa ollut tietoa lauantain peliseurastaan. ”Kärkipaikka on minulle uusi kokemus. Yritän vain saada neljä ehjää kierrosta kokoon. Tärkein tavoite on saada pidettyä kortti ensi kaudeksi ja päästä play offeihin.”

Hoge on FedExCupin pisteissä sijalla 131, joten hän yltäisi ilman voittoakin ensi viikolla pelattavaan Barclays-turnaukseen.

Woodsille tämän viikon turnaus on kauden 11:s, jatkoon hän on päässyt vain viisi kertaa. Paras sijoitus on Masters Tournamentin 17. tila, kauden muissa majoreissa Woods karsiutui.

Viimeksi vuonna 2008 voittanut Davis Love III pelasi tuloksen 66. Hän jakaa kolmatta sijaa Chad Campbellin kanssa. Kaksikko on lyönnin päässä kärjestä. Sedgefieldin kenttäennätystä (61) perjantaina sivunnut Brandt Snedeker, Scott Brown, Bill Haas, Nick Watney, Carl Pettersson ja CameronPercy ovat seuraavina.

Niin ikään viimeisiä paikkoja kiertueen pudotuspeleihin jahtaavat Luke Donald, Camilo Villegas ja kisan voittoa puolustava Charl Schwartzel pääsivät mukaan jatkokierroksille.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje