Woods nousussa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Woods nousussa

Tiger Woods esitti perjantaina vahvaa lyöntipeliä. © Getty Images

Tiger Woods (-5) taistelee viikonvaihteessa Memorial Tournamentin voitosta. Hän nousi Ohiossa pelattavan kisan toisella kierroksella kakkoseksi, lyönnin päähän kärkipaikalle ankkuroituneesta Rory Sabbatinistä.

Woodsin esitys oli perjantaina vahva, vaikka kierrokselle mahtui myös yksi tuplabogi. Tiger kontrolloi palloaan taidokkaasti navakassa tuulessa, ollen tämän tästä hyvillä birdiepaikoilla.

”Löin palloa hyvin koko päivän, olin tällaisen onnistumisen tarpeessa”, Woods sanoi. ”Olosuhteet olivat vaativat. Tuuli puhalsi voimakkaasti ja heilutteli puita.”

Woodsilla on sunnuntaina mahdollisuus saavuttaa Jack Nicklaus voittojen määrässä PGA Tourilla. Tämä olisi varsin symbolista, sillä Memorial Tournament on Nicklausin nimikkoturnaus. Kaksikko on yhteistuumin tahkonnut Yhdysvaltain kiertueella hurjat 145 voittoa.

Joko tulee menestystä? Rory Sabbatini on tehnyt viime aikoina lujasti töitä valmentajansa Rick Smithin kanssa.  &copy Getty Images

Joko tulee menestystä? Rory Sabbatini on tehnyt viime aikoina lujasti töitä valmentajansa Rick Smithin kanssa. &copy Getty Images

Tiger tuli Muirfield Villageen taskussaan ammattilaisuransa huonoin kolmen turnauksen sarja. Hän totesi pelanneensa perjantaina samalla tasolla kuin voittaessaan Bay Hillissä aikaisemmin tällä kaudella.

”Pystyin tekemään sellaisia juttuja, joita minun olisi pitänyt tehdä muutamassa edellisessä kilpailussa. Löin vastaavalla tavalla palloa Bay Hillissä ja loppuvuodesta. Olen siitä hyvilläni”, Woods pohti.

Aivan yhtä hyvää ei kuulu Rory McIlroylle. Nuori pohjoisirlantilainen karsiutui perjantaina jo kolmannen kerran peräkkäin. Hän oli menossa leikitellen jatkoon, kunnes sähläsi 12. reiällä (par-5) tuplan. Lopullinen sinetti laulukuoroon siirtymiselle koitti pari reikää myöhemin bogin ja sisääntulon toisen tuplabogin muodossa. Tulos 79 aiheuttaa McIlroylle runsaasti mietittävää vain kaksi viikkoa ennen US Openia.

”Löin palloa ehdottomasti paremmin kuin viime viikolla, joten parannusta on näköpiirissä”, McIlroy sanoi positiivisena. ”Mutta matka huippukuntoon on vielä kaukana.”

Spencer Levin ja Scott Stallings jakavat Woodsin kanssa toista sijaa. Daniel Summerhays ja toisen kierroksen parhaimmistoon kuulunut Jim Furyk mahtuvat myös viiden joukkoon yhteistuloksellaan neljä alle.

Blomqvist-Kakko epäonnistui New Jerseyssä

Minea Blomqvist-Kakolla oli vaikeuksia ShopRite LPGA Classicin avauspäivänä.

Minea Blomqvist-Kakolla oli vaikeuksia ShopRite LPGA Classicin avauspäivänä.

Minea Blomqvist-Kakko on kovan savotan edessä, mikäli hän mielii kiivetä New Jerseyn LPGA-turnauksessa cut-rajan oikealle puolelle. Avauspäivän tulos 80 tarkoittanee sitä, että Blomqvist-Kakon on jatkoon päästäkseen pelattava lauantain kierros 67-69 lyönnillä.

Suomalaisen perjantain tuloskortti oli kirjava, mutta valitettavasti vain väärillä värikoodeilla. Kahden birdien lisäksi hän teki ensimmäisellä kierroksella kuusi bogia, yhden tuplabogin sekä yhden triplabogin.

Parasta tahtia perjantaina pitivät yllä Stacy Lewis ja Mika Miyazato. Tulos 65 erottaa kärkikaksikon toista sijaa jakavista Paula Creamerista ja Mariajo Uribesta yhdellä lyönnillä. Pohjoismaalaisista Karin Sjödin ja Anna Nordqvist mahtuvat kuuden joukkoon tuloksellaan 69.

ShopRite LPGA Classicin voittoa puolustava Brittany Lincicome löi ensimmäisellä kierroksella tuloksen 72. Tämä oikeuttaa 38. sijaan.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje