2.–9.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Woods kävi jälleen selkäleikkauksessa – paluun ajankohta on hämärän peitossa

Tiger Woodsille tehtiin jo viides selkäleikkaus. Kuva: Getty Images

Väliin jäävät kilpailut syövät Tiger Woodsin mahdollisuuksia taistella paikasta USA:n joukkueeseen syksyn Ryder Cupissa.

Tiger Woodsin leiristä ilmoitettiin tiistaina, että pelaajalle on tehty hiljattain viides selkäleikkaus. Operaatiossa Woodsilta poistettiin hermoa painanut välilevy, joka oli aiheuttanut hänelle selkäkipua joulun alla käydyssä PNC Championshipissä. Parikilpailussa Tiger pelasi yhdessä poikansa Charlien kanssa.

”Odotan pääseväni taas harjoittelemaan ja palaamaan takaisin kiertueelle”, Woods totesi lausunnossa.

Leikkaus onnistui lääkäreiden mukaan hyvin ja Woodsin odotetaan toipuvan pelikuntoiseksi. Tigerin edellinen selkäleikkaus, nikamien jäykistäminen, tehtiin huhtikuussa 2017, ja Woods palasi turnauksiin seuraavan vuoden tammikuussa.

Woodsin läheinen ystävä Notah Begay III sanoi Golf Channel -sivustolle Woodsin lyöneen palloja tiistaina, mikä kertonee siitä, että leikkaus on tehty jo viikkoja sitten.

Tigerilta jää tiedotteen mukaan väliin ensi viikon Farmers Insurance Open sekä Genesis Invitational, jonka kilpailuisäntänä hän itse toimii. Woodsin seuraavia mahdollisia kilpailuja ovat joko Floridassa helmikuun loppupuolella pelattava WGC-sarjan turnaus tai Arnold Palmer Invitational. Jälkimmäinen jäi Woodsilta viime vuonna väliin selkävaivojen vuoksi.

Woods, 45, pelasi viime vuonna PGA Tourin jatkuttua pitkän koronatauon jälkeen vain seitsemän kilpailua. Näissä hän ei onnistunut hankkimaan yhtään top 10 -sijoitusta, ja on sittemmin pudonnut maailmanlistalla 44:nneksi.

Selkäleikkaus sekä vielä hämärän peitossa oleva tauon pituus aiheuttavat kapuloita rattaisiin Woodsin pyrkiessä valloittamaan paikkansa USA:n joukkueeseen syksyn Ryder Cupissa. Woods on pudonnut USA:n pistelistalla sijalle 20, ja näyttääkin todennäköisemmältä, että hänelle on lähinnä tarjolla varakapteenin rooli kapteeni Steve Strickerin luotsaamaan joukkueeseen.

Tiger missasi Genesis Invitational -kilpailun myös vuonna 2017 selkäkramppien vuoksi. Väliin jäi tuolla viikolla myös hänen vuotuinen lehdistötilaisuutensa lääkäreiden neuvottua Woodsia olemaan makuuasennossa.

Edellisen selkäleikkauksensa jälkeen Woods voitti vuoden 2018 Tour Championshipin ja vuoden 2019 Masters Tournamentin. Puolisen vuotta 15. major-tittelistään Woods voitti Japanissa pelatun Zozo Championshipin, mikä oli hänen 82. ykköstilansa PGA Tourilla. Tällä hän jakaa kiertueen voittoennätystä yhdessä Sam Sneadin kanssa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje