Woods ja kumppanit latoivat Japanissa birdiejä ilman aplodeja – ”Ei tarvinnut nostella kättä, kun ei ollut ketään taputtamassa” - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Woods ja kumppanit latoivat Japanissa birdiejä ilman aplodeja – ”Ei tarvinnut nostella kättä, kun ei ollut ketään taputtamassa”

Näkymästä päätellen Tiger Woodsin saattaisi kuvitella puttaavan tässä harjoitusviheriöllä. Kyseessä on kuitenkin 18. reiän birdie-putti kilpailun toisella kierroksella. Kuva: Getty Images

Lauantain kierros PGA Tourin kilpailussa pelattiin tyhjille katsomoille.

Japanin Chibassa koettiin lauantaina varsin poikkeuksellinen kierros PGA Tourin ohjelmaan kuuluvassa Zozo Championshipissä. Ei kuitenkaan sen vuoksi, että yli 60 prosenttia kilpailijoista pelasi kuutosella alkavan tuloksen, vaan siksi, että paikalla ei käytännössä ollut yleisöä.

”Yleisökato” johtui siitä, että seudulla jyllännyt taifuuni tuotti Narashino Country Clubin kentälle vuorokauden aikana yli 200 millimetriä vettä. Tämän seurauksena kisajärjestäjät joutuivat kenttää suojellakseen pitämään katsojat porttien takana.

Kyseessä oli dramaattinen kontrasti verrattuna siihen, mihin pelaajat ja etenkin aina ison yleisömassan edessä pelaava Woods on normaalisti tottunut.

”Vaistovaraisesti tuli nostettua kättä ylös, kun putti upposi reikään. Sitten yhtäkkiä havahduinkin, että hetkinen, eihän sitä tarvitse tehdä, kun täällä ei ole ketään taputtamassa”, kisaa kahdella lyönnillä 36 reiän jälkeen johtava Tiger sanoi.

Woodsilla ja monella muullakin Zozo Championshipiin osallistuvalla pelaajalla on entuudestaan toinenkin vastaavanlainen kokemus tyhjille katsomoille pelaamisesta PGA Tourilla. Tämä tapahtui Congressionalissa vuoden 2012 AT&T National -kilpailun kolmannella kierroksella, kun myrsky oli vahingoittanut 12:ta puuta kentän alueella.

Tigerin innokkaimmat fanit kurkkivat lauantaina neljännellä reiällä idolinsa edesottamuksia aidan takana.

”Säpsähdin hieman, kun en osannut yhtäkkiä odottaa joidenkin huutoja. He olivat ulkopuolella, mutta yrittivät olla normaaliin tapaan osana tapahtumaa. Huomenna hekin pääsevät taas sisälle”, Woods sanoi.

Kilpailun avauskierrosta oli seuraamassa 17 000 katsojaa, mutta kisajärjestäjien mukaan sunnuntaina paikalle on odotettavissa 20 000 golfin ystävää.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje