Woods iskussa – polvileikkaus tehnyt terää - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Woods iskussa – polvileikkaus tehnyt terää

Tiger Woods on saanut tervehtyneen polven ansiosta lisää ruutia draiveihinsa. Kuva: Getty Images

Tigerilla on koossa viimeisimmän operaation jälkeisiltä kierroksilta kova saldo.

Tiger Woods ei ole kovin usein ollut parhaimmillaan palattuaan leikkauksen ja pitkän toipumisjakson jälkeen takaisin tositoimiin. Loppukesästä tehdyssä viidennessä polvioperaatiossa selvittiin tosin tähystyksellä, eikä sairauslomakaan kestänyt kuin vajaat kaksi kuukautta. Harva silti tuskin osasi odottaa nähdyn kaltaisia tuloksia.

PGA Tourin voittotilaston kärkipaikkaa Sam Sneadin kanssa jakamaan siirtynyt Woods voitti Japanissa heti ensimmäisen paluuturnauksensa ja hyvältä näyttää myös hänen oman kutsuturnauksensa puolivälissä, missä megatähti jakaa viidettä sijaa. Woodsin kuuden edellisen kierroksen yhteissaldo on erinomainen, -25.

Keskiviikon tapahtumarikas 72 lyönnin kierros päättyi bogiin ja tuplabogiin, mutta Hero World Challengen toisena päivänä Woods oli rautaa alusta loppuun. Hän jakoi tuloksellaan 66 (-6) torstain kovinta noteerausta Patrick Reedin ja Jon Rahmin kanssa ollen nyt kuusi lyöntiä paalulla jatkavaa Reediä perässä.

Kun Tigerilta tiedusteltiin, mikä pelin osa-alue on hyötynyt eniten hänen tervehtyneestä polvestaan, hän antoi kaksi vastausta.

”Draivaaminen on hieman parempaa, koska voin kiertyä kunnolla. Myös puttipeli on kohentunut, sillä pääsen taas alas, ja voin lukea puttilinjoja. On hienoa, ettei ole tarvinnut enää pyytää Joeta (caddie LeCava) lukemaan jokaista puttia”, Woods sanoi.

Virheettömästi pelanneella Woodsilla olisi ollut etenkin kierroksen alussa paikkoja useampaankin birdieen. 24 puttia kertovat joka tapauksessa olennaisen onnistuneesta kierroksesta. Tigerin tervehtyminen ja tuloksellinen iskukyky ovat USA:n joukkueelle tärkeitä asioita, kun pelaava kapteeni matkustaa ryhmänsä kanssa Melbournessa käytävään Presidents Cupiin.

Hän ei ole vielä tarkemmin kertonut, kuinka monta kamppailua aikoo pelata Ernie Elsin johtamaa kansainvälistä joukkuetta vastaan.

”Pelaan vähintään kaksi ottelua”, Woods totesi.

Mikäli otteet Bahamalla jatkuvat kutakuinkin nähdyn kaltaisina, mainittu määrä lienee selvästi suurempi.

Patrick Reed (-12) otti Albanyn golfkentällä pelattavassa kutsukilpailussa kolmen lyönnin kaulan 18 reiän jälkeen kanssaan tasoissa olleeseen Gary Woodlandiin. Piristyneen oloinen Henrik Stenson ja Dubaissa pari viikkoa sitten ET:n päätöskilpailun ja Race to Dubai -rankingin voittanut Jon Rahm jakavat kolmatta sijaa tilanteessa -8.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje