[13][26]

[13][26]

Wikströn ja Kuosa hyvissä asetelmissa Uudessa-Seelannissa

Ursula Wikström pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää loistavasti. Jälkimmäisellä puoliskolla pieni nukahdus toi tuloslistalla alaspäin. © Getty Images

Ursula Wikström pelasi ensimmäisen kierroksensa Uudessa-Seelanissa mallikkaasti pariin. Ensimmäisen yhdeksikön jälkeen suomalainen oli jo kolme alle parin, mutta kymmenennen reiän bogi ja 15. reiän tuplabogi tiputtivat Wikströmin pariin. Wikström on ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla 15. sijalla. Jenni Kuosa pelasi ensimmäisen kierroksensa lyönnin huonommin. Tuloksella yksi yli parin Kuosa jakaa 31. sijaa. Kisaa johtaa italialainen Giulia Sergas. Kierroksensa kahdeksan alle pelannut Sergas teki kierrolsellaan seitsemän birdietä, eaglen ja kolmen putin synnyttäneen bogin. Kolmella lyönnillä johtava Sergas joutui jättämään harjoituskierrokset väliin sairauden vuoksi. Kierrostuloksella 63 Segas jakaa Pegasus Golf Coursen kenttäennätystä. Voittoa viime vuodelta puolustava Laura Davies jakaa muun muassa Wikströmin kanssa 15. sijaa.

Maailmanlistan ykkönen iskupaikoilla Thaimaassa

LPGA on matkannut täksi viikoksi Thaimaahan. Maailmanlistan ykköseksi kavunnut Yani Tseng on ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla toisella sijalla tuloksella kuusi alle parin. Kisaa johtaa kolmen lyönnin kaulalla I.K. Kim. Korealainen pelasi virheettömän kierroksen ja teki yhdeksän birdietä. Yhdessä Tsengin kanssa toista sijaa jakaa amerikkalainen Juli Inkster. Amerikkalaiset eivät ole LPGA:n kisojen kärkipaikoilla viime aikoina juhlineet. Viime vuonna LPGA:n kisoista vain viisi meni yhdysvaltalaisten nimiin, kisoja pelattiin kaikkiaan 26. Voitoista 17 meni aasialaissyntyisen pelaajan nimiin. Vuonna 2006 voitoista 11 meni Aasiaan, joten aasialaiset ovat kiristäneet tahtiaan. Tylyä on ollut kyyti maailmanlistallakin, jolla 20 parhaasta pelaajasta neljä on amerikkalaisia. Japanilaisia on saman verran ja korealaisia seitsemän. Hyvää vauhtia ammattilaiskentille kapuava Jessica Korda on jaetulla 32. sijalla tuloksella yksi yli. Korda sijoittui vuoden 2008 U.S. Women´s Openissa 19. sijalle. Tuolloin hänellä oli caddienaan isänsä ex-tennispelaaja Petr Korda, joka omalla urallaan voitti Australian avoimet. Viime vuoden U.S. Women´s Amateurissa Jessica Korda sijoittui toiseksi. Tälle kaudella hän ansaitsi pelioikeuden LPGA:lle. Ilari Ceder