Wikström nousi 11:ksi Slovakiassa - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Wikström nousi 11:ksi Slovakiassa

Wikström alkaa osoittaa nousukuntoa pelissään.

Kova sade ja salamointi päättivät kolmannen päivän Slovakian LET-kilpailussa kuin seinään. Kärkiryhmä ehti pelata kahdeksan reikää, 23:lta sijalta lähtenyt Ursula Wikström oli summerin soidessa 13:n viheriöllä. Kierros pelataan sunnuntaina loppuun kello 12.00 paikallista aikaa. Neljäs kierros jää pelaamatta.

Ursula Wikström oli keskeytyshetkellä kierrostaan kaksi alle. Kiri alkoi nelosväylän birdiellä. Päivän ainoa bogey merkittiin korttiin kaksi väylää myöhemmin, mutta väylille yhdeksän ja kaksitoista syntyneet birdiet nostivat Wikströmin jo hätyyttelemään kärkikymmenikköä. ” Keli oli todella hirveä. Vettä tuli taivaalta kaatamalla ja ukkonen oli pitkään aivan kentän päällä. Onneksi nyt alkaa jo vähän rauhoittua. Olosuhteisiin nähden peli oli tosi tasaista. Lyöminen tuntui varmemmalta kuin edellisinä päivänä, vaikka oli taas muutama sellainen ”läheltäpiti” -putti, jotka olisivat paremmalla tuurilla pyörähtäneet sisään”, Wikström kertoi kesken jääneestä kierroksestaan.

Taistelu voitosta vaikuttaa kolmen naisen kaupalta. Tourin tulokkaat Caroline Hedwall (-7) ja Rachel Jennings (-6) ottavat mittaa paitsi toisistaan, myös konkari Virginie Laqoutte-Clementista (-7). Kärkipari on on kymmenen reikää ennen loppua kolme lyöntiä neljäntenä olevia pelaajia edellä. Wikströmillä on saman verran eroa neljänteen sijaan, joten hyvä loppukiri toisi top-ten sijoituksen ja hyvän shekin.

Teemu Tyry

Caroline

Slovakian kisan kärkikolmikossa on kahden kierroksen jälkeen kaksi Tourin tulokasta, Rachel Jennings sekä Caroline Hedwall, sekä Tourin äiteihin lukeutuva Finnair Mastersin voittaja vuosimallia 2006, Virginie Lagoutte-Clement. Kaikki kunnia Jenningsille ja Lagoutte-Clementille, mutta Hedwall on tästä asetelmasta selkeä suosikki. Hän ei ole vielä noussut kertaaakaan kärkikymmenikköön, mutta 20:n joukkoon maailman parhaaksi amatööriksi vuosina 2009-2010 tiituleerattu Hedwall on sijoitttunut säännöllisesti viimeisissä kisoissaan.

” Pidän tästä kentästä. Se on hieman ”tricky”, ja sillä on oltava oikealla puolella lippua.Pelasin erittäin varmasti ja sain samalla muutaman putin sisään”, taustoitti Hedwall (71-67) vahvaa nousuaan.

Ursula Wikstöm (71-74) tehtaili torstain avauskierroksellaan kaikkiaan viisi birdietä, mutta kun bogejakin lipsahti korttiin neljä, alittui tulos kentän parin vain yhdellä lyönnillä.

Perjantaina birkkuja syntyi kolme, eli kaksi vähemmän eli avauskierroksella. Kolmen bogeyn ja 11 parin lisäksi väylälle 12 merkittiin tuplabogey. Siinä vaiheessa vantaalainen oli kierrostaan jo viisi yli parin. Hyvä loppukirin ansiosta nousu topteniin on yhä mahdollinen, sillä jaetulle kahdeksannelle sijalle ei ole matkaa kuin kaksi lyöntiä ”Puttasin perjantaina kolme alle metristä puttia ohi. Se jäi harmittamaan, mutta onneksi sain lopussa pudotettua sisään muutaman vähän pidemmän. Näköyhteys kärkikymmenikköön on vielä olemassa. Lisää tarkkuutta putteihin, niin eiköhän täältä vielä nousta listalla ylöspäin”, ”Unski” latasi itseensä toiveita. Perjantain tilastot kertovat Wiksrtömin osuneen avauksillaan Gray Bearin väylille 11 kertaa ja lähestymislyönneillään viheriöille 13 kertaa. Putteriaan Ursula joutui käyttämään kaikkiaan 33 kertaa.

Jenni Kuosa karsiutui lyönnillä. Kaisa Ruuttila ja Riikka Hakkarainen selvemmin.

Suomalaisnelikon ennakkoon vahvin lenkki Unski Wikström aloitti 350.000 euron kilpailun vahvasti. Kärkikymppiin on matkaa neljän kierroksen kisan avauskierroksen jälkeen yksi lyönti – kärkeenkin vain neljä. Wikström on pelannut odotuksiinsa nähden nihkeähkön alkukauden ilman suurempia huippuja saati laskuja. Riikka Hakkarainen selviytyi avauspäivästään 73:lla lyönnilla. Yksi yli parin tulos pitää Hakkaraisen sijalla 37 – yhden lyönnin cutin sisäpuolella. Jenni Kuosa (76) ja Kaisa Ruuttila (77) jättivät jatkoonpääsyn viikonlopulle ohuemman kortin varaan. Perjantaina selkäytimestä pitäisi löytyä vahvat parin alitukset. Kilpailun kärjessä avauskierroksen jälkeen on Englannin Rachel Jennings tuloksella 67 (-5).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje