Wikström Matthew’n valtakunnassa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Wikström Matthew'n valtakunnassa

Ursula Wikströmin urakka Skotlannin kolmipäiväisessä tapahtumassa käynnistyy torstaina.

<a href=Ursula Wikströmin urakka Skotlannin kolmipäiväisessä tapahtumassa käynnistyy torstaina." src="/wp-content/uploads/2013/12/11101408224902.jpg" width="505">

Ursula Wikström tavoittelee menestystä Ladies Scottish Openissa, joka on ensimmäinen vuonna 2012 vanhan mantereen puolella pelattava turnaus. Kisan kokonaispotissa on rahaa 215 000 euroa.

Skotlannin avoimet on Wikströmille kauden kolmas koitos: hän päätyi World Ladies Championshipissä sijalle 23, Lalla Meryem Cupissa sijoitus oli kaksi pykälää heikompi. Näistä kahdesta turnauksesta tienaamillaan vajaalla 8000 eurolla Wikström on LET:n ansiolistalla 40:s.

Wikström starttaa Fidra Linksin ykköstiiltä torstaina klo 13.55 Suomen aikaa, seuranaan Ranskan Anne-Lise Caudal.

Catriona Matthew on edelleen yli nelikymppisenä kova luu molemmin puolin valtamerta. Voittopokaalia hän kannatteli viimeksi marraskuussa Meksikossa. &copy Getty Images

Catriona Matthew on edelleen yli nelikymppisenä kova luu molemmin puolin valtamerta. Voittopokaalia hän kannatteli viimeksi marraskuussa Meksikossa. &copy Getty Images

Kotiyleisön suurin suosikki on Solheim Cup -sankari Catriona Matthew, joka myös puolustaa Skotlannin avointen voittoa. Samassa East Lothianin maakunnassa koko ikänsä asunut Matthew voitti vuodentakaisessa turnauksessa toiseksi tulleen Hannah Junin kymmenellä lyönnillä.

”Tämän vuoden osallistujaluettelossa on enemmän kovia nimiä, kuten Laura (Davies), Lindsey (Wright), Pernilla Lindberg, Mel (Reid), Gwladys (Nocera) ja muita. Mutta jos peli kulkee hyvin, niin uskon jälleen mahdollisuuksiini”, Matthew sanoi kisan alla.

Turnaus pelataan uudehkolla Archerfield Linksillä, jonka kumpikaan kenttä ei golfkeskuksen nimestä huolimatta ole varsinainen links-kenttä. East Lothianissa sijaitseva Archerfield poikkeaa statukseltaan perinteisestä skotlantilaisklubista. Kentän liittymis- ja vuosimaksu on kallis, mikä on havaittavissa nopeasti jo parkkipaikalla. Greenfeellä pelaaminen onnistuu ainoastaan jäsenen vieraana.

Hieman vaatimattomampaan ja tavalliseen elämäntyyliin tottuneita skotlantilaisia Archerfield ei sytytä. Saattaapa Matthew’n jäsenyys Archerfieldissä myös hiertää hänen kanssakaupunkilaisiaan, joista oletettavasti valtaosa haluaisi ”oman kylän tytön” edustavan paikallista ykköskenttää North Berwick Golf Clubia.

Kaisa Ruuttila on sairauslomalla selkävaivojensa johdosta, Minea Blomqvist osallistuu LET:n kahteen seuraavaan osakilpailuun Turkissa ja Saksassa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje