[11][17]
Kilpagolf - Ladies European Tour

Wikström kovalla tuloksella kärkikahinoihin – Nuutisen ranking-taistelu kiristyy

Ursula Wikström upotteli perjantaina pitkiä putteja. Kuva: Mark Runnacles/LET

Ursula Wikström on noussut bogittomalla kierroksellaan jo viiden parhaan joukkoon LET:n finaalissa.

Ursula Wikström (-4) oli erinomaisessa vedossa Espanjan Marbellassa jatkuneen LET-finaalin toisella kierroksella. Hän iski perjantaina tuloksen 68, ja on kiivennyt 13. sijalta neljänneksi päivän pelitapahtumien ollessa edelleen kesken.

Wikströmin toisen päivän tuloskortti oli kaikin puolin tyylikäs: hänelle kirjattiin bogittomalla kierroksella kaksi birdieä Los Naranjos Golf Clubin kentän molemmilla puoliskoilla.

”Muutama pidempi putti upposi tänään, eikä suurempia virheitä tullut. Tänään oli paljon tyynenpää kuin eilen mikä helpotti peliä”, Wikström sanoi.

Eroa johdossa olevaan kotiyleisön suursuosikkiin, Carlota Cigandaan on kolme lyöntiä. Kaksi voittoa LPGA-kiertueella tilastoinut espanjalainen on pelannut kierrostaan 17. reikää.

Kausi Ladies European Tourilla on sujunut vantaalaisen osalta myönteisesti. Hän on saavuttanut tänä vuonna kaksi kakkostilaa, ja kiikaroi tiukasti rankingin top 20:een.

Kokonaiskilpailun top 3 -sijoituksesta kamppaileva Sanna Nuutinen käytti perjantain kierrokseen 72 lyöntiä, ja on kokonaistilanteessa yksi yli. Sillä heltiää tässä vaiheessa 22. sija.

Nuutinen oli kierrostaan 11 reiän jälkeen yhden birdien ja neljä bogia tehneenä jo kolme yli, mutta onnistui rutistamaan viiden viimeisen reiän aikana kolme birdieä.

Se oli tärkeä venytys, sillä rankingissa niskaan hengittävät Stephanie Kyriacou (14:s/-1) ja Olivia Cowan (17:s/par) pelasivat kuutosella alkavan tuloksen ja nousivat hänen edelleen. LET:n kokonaiskilpailun kolme parasta jakavat kauden päätteeksi kiertueen bonuspotin.

Krista Bakker ja Tiia Koivisto (+6) ovat 72 pelaajan kilpailussa sijalla T55.

Andalucia Costa del Sol Open de España on palkintoarvoltaan kauden suurin pelkästään LET:n ohjelmaan kuuluva henkilökohtainen turnaus. Kokonaispotissa on 600 000 euroa.