Wikström ja Nuutinen painoivat lisää kaasua – kaksikko kamppailee viikonvaihteessa huippusijoituksista - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Wikström ja Nuutinen painoivat lisää kaasua – kaksikko kamppailee viikonvaihteessa huippusijoituksista

Kenya Ladies Open on sujunut Ursula Wikströmiltä myönteisissä merkeissä. Kuva: Tristan Jones/LET

Suomen parhaat naispelaajat ovat syttymässä vahvaan esitykseen LET-kauden viimeisessä kilpailussa.

Ursula Wikström (-5) ja Sanna Nuutinen (-4) esittivät erinomaista peliä perjantaina Keniassa Mombasan pohjoispuolella jatkuneessa LET:n turnauksessa. Molemmat löivät kisan toisella kierroksella tuloksen 68, ja ovat päivän pelitapahtumien ollessa kesken nousseet viiden joukkoon.

Wikström iski torstaina kilpailun ensimmäisen lyöntinsä pelialueen rajojen ulkopuolelle, mutta ei ole tästä seuranneen tuplabogin ja avauskierroksen kahdeksannen reiän bogin jälkeen tehnyt ainuttakaan virhettä.

Perjantain tyylipuhdas esitys käsitti ensin kymmenen perättäistä paria, minkä jälkeen vantaalainen tehtaili Vipingo Ridge -kentällä vielä neljä birdieä. Näistä kaksi tuli aivan kierroksen loppuun.

”Bogey free pitkästä aikaa. Etuysillä, mikä oli mun takaysi, rupesin saamaan wedge-mitat kohdilleen, ja birkku-paikkoja alkoi syntyä”, parhaillaan kakkostilaa Skotlannin Kelsey Macdonaldin kanssa jakava Wikström sanoi.

Lämpötila Mombasan seudulla liikuskelee 30:n asteen yläpuolelle, mikä tekee etenkin iltapäivällä kentällä olevien pelaajien olon tukalaksi.

”Täällä on ihan järjettömän kuuma ja kostea ilma”, hän jatkoi.

Sanna Nuutinen teki kierroksen viidestä birdiestä neljä ensimmäisellä yhdeksiköllä. Näiden sekaan mahtui myös päivän ainoa bogey. Toisen kenttäpuoliskon yksittäinen parista poikennut reikätulos oli viimeisellä reiällä tullut birdie.

Lyönnin päässä Wikströmistä oleva Nuutinen jakaa neljättä sijaa kahden muun pelaajan kanssa.

”Löin kivasti koko päivän, jonka takia tein pelaamisen aika helpoksi itselleni. Muutama putti upposi tänään enemmän kuin eilen, ja päästiin miinukselle. Mikäs tässä näistä asetelmista viikonlopulle lähtiessä”, Nuutinen sanoi.

Jatkopaikassa ovat kiinni myös Tiia Koivisto (par/T14), Krista Bakker (+2/T30) ja Elina Nummenpää (+5/T55). Kahden jälkimmäisen kierros on edelleen kesken. Noora Komulaisen (+8) jatkoonpääsy näyttäisi jäävän kahden lyönnin päähän.

Kenya Ladies Openin kärjessä Julia Engströmillä (-11) on kuuden lyönnin etumatka Wikströmiin ja Macdonaldiin. 18-vuotias ruotsalaislupaus tavoittelee viikonvaihteessa uran ensimmäistä voittoaan LET-kiertueella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje