Wiesberger ylivoimainen, Ilonen 32:s Koreassa

Mikko Ilosen draivi kulki Kiinassa, viikonloppuna hän toivoo saavansa myös lähestymisiin samanlaista puhtia. © Getty Images

4.pv.

Bernd

Bernd Wiesberger nousee voittonsa myötä World Rankingilla sadan joukkoon &copy Getty Images

Bernd Wiesbergerista tuli järjestyksessään kolmas itävaltalainen European Tourin ykkönen. Aiemmat ovat Martin Wiegele sekä Markus Brier. 26-vuotias Nuorukainen kolkutteli jo viime vuonna ovelle ollen kahdesti kakkonen. Blackstonen kentällä hän otti ohjat jo toisena päivänä ohjat käteensä ja piti vaivatta johtopaikkansa. Richie Ramsay Skotlannista oli toinen, ykkössuosikki Adam Scott nousi päätöspäivänä 12:ksi.Aasialaiset jätettiin statisteiksi, Y.E.Yang oli parhaana 15.

Mikko Ilonen 75-69-70-70 putosi sunnuntaina kolme sijaa 32:ksi. Hän kuittaa palkintorahaa 17.364 euroa. Kauden kokonaisansiot ovat nyt hieman yli 52.649 euroa ja sijaluku listalla 118. Neljällä edellisellä täydellä kaudellaan (2007-2010) Ilonen on ollut sadan joukossa. Vuonna 2007 sijaluku oli upeasti 34.

Soulissa keli oli kisan aikana kaksijakoinen. Torstaina tuuli kovaa, vain yksi pelaaja alitti 70 lyönnin rajan. Loput kolme olivat lähes tuulettomia, varsinaista lentokeliä. ”Birdejä ei tullut tarpeeksi, sunnuntainakin jäi putteja roikkumaan reunoille. Kokonaisuutena kuvaisin esitystä kuitenkin ehjäksi.Peli oli raiteillaan ja tuliaisina on itseluottamusta’, Ilonen kuvaili kauden seitsemättä kilpailuaan. Lahdessa hän ehtii viettää vain yhden yön ennen Sevillan matkaa. Espanjan avoimet käynistyvät torstaina. Ennen juhannusta Ilonen pelaa vielä myös Lontoossa Tourin lippulaivakisan BMW PGA Championshipin,Walesin avoimet sekä Tukholmassa Nordea Mastersin, jossa hän juhli voittoa vuonna 2007. 3.pv

Mikko Ilonen (75-69-70) säilytti sijalukunsa 29:s European Tourin kisassa. Kaksi birdietä ja bogeyn ulosmenossa tehnyt Ilonen kirjautti 13:lla ( par-3) korttiinsa tuplabogeyn. Tässä vaiheessa näytti siltä, että mahdollisuudet hyvään sijoitukseen hävisäisivät saman tien Loppukiri oli kuitenkin mainio, neljällä viimeisellä kolme birdietä toivat kierrostulokseksi 70.

”Peli oli osaltani hieman katkonaista, puttasin kyllä hyvin, mutta mittojen kanssa ei ollut aina askel kohdallaan. 13:lla tein tuplan lyötyäni avauksen veteen. Sen jälkeinen nousu oli oikein hyvä”’ Ilonen kertasi tapahtumia. Sunnuntain kierrokselle hän lähtee toiveikkaana.

”Tällä kentällä on otettavissa alhaisia kierrostuloksia kun vaan palikat osuvat kohdalleen. Isolla ajatuksella lähdetään hakemaan nousua tuloslistalla.Mukavaa on sekin, että saan European Tourin pelaajia samaan ryhmään ( Graeme Storm & Shawn Lowry), aasialaisten kanssa ei löydy yhteistä kieltä ja se on väliiin tylsää”, Ilonen jatkaa. Kolmikko Ilonen & Lowry & Storm lähtee päätöskierrokselle kello 03.00 Suomen aikaa.

Paul

Paul McGinley pelasi pitkästä aikaa kierroksen parhaan tuloksen. Eroa Wiesbergergeriin on silti seitsemän lyöntiä. &copy Getty Images

Tulostaso oli perjantain tapaan aurinkoisena päivänä erinomainen, päivän parhaan tuloksen 65 pelasi mm. Irlannin konkari Paul McGinley, joka nousi viiidenneksi oltuaan kisan puolivälissä Ilosen tavoin 29:s. McGinley on pelannnut ET:lla pitkälti yli 500 kisaa, voittanut neljästi ja ollut 15 kertaa kakkonen. Voittomahdollisuudet ovat superkierroksesta huolimatta kovin ohuet, Wiesberger on omillla luvuillaan. Kahden kierroksen jälkeen johtanut Itävallan Bernd Wiesberger ( -14) karkasi takaa-ajajiltaan jo viiden lyönnin päähän.

Ilosella on toiseen tilaan eroa seitsemäni lyöntiä, seitsemänteen sijaan neljä. Jatkoonpääsy oli Iloselle kauden seitsemännessä kisassa neljäs.Avaukset osuivat väylään lauantaina vain neljä kertaa, viheriöosumiakin oli kahta aiempaa päivää vähemmän (11). Viheriön missattuaan Ilonen onnistui kuitenkin kuusi kertaa seitsemästä tekemään up and downin. Putteja kertyi 26 joka on erinomainen luku.

2.pv

Tulostaso Blackstonen kentällä Soulin lähistöllä oli perjantaina tuulista avauspäivää parempi. Mikko Ilonen aloitti birdiellä, teki toisen kentän toisella par-viitosella (5.). Kaksi bogeyta pudottivat hänet taas cut-rajan tuntumaan. Loppukiri oli kova, Ilonen sai aikaan kuudella viimeisellä kolme birdietä ja oli kierroksen pääättäessään sijaluvulla 23:s.

’Jatkoin siitä, mihin eilen jäätiin. Pelasin kärsivällisesti ja odotin että tulosta tulee. Lyöminen on niin hyvää, että pystyn luottamaan itseeni tilanteissa. Siivosin myös oikein hyvin varsinkin lähietäisyydeltä putit’, Ilonen kertoi. Kaudella 2010 Ilonen oli Korean kisassa yhdeksäs, viimevuonna Blackstonen kentällä kisa päättyi karsiutumiseen.

Kierroksen jälkeen Ilonen tankkasi lounasta yhdessä Bernd Wiesbergerin (-7) sekä Oscar Florenin (-5) kanssa.

”Puhutan heitä tässä juuri pihalle, tavoite on ajaa molemmat kiinni viikonloppuna”, Ilonen viestitti tavoitteestaan.

Bernd

Bernd Wiesberger pelasi aamupäivän parhaan tuloksen 65 ja siirtyi Korean kisan johtoon. &copy Getty Images

Eroa johtavaan Itävallan Bernd Wiesbergeriin on seitsemän lyöntiä. 26-vuotias Wiesberger pelaa päätourilla kolmatta kauttaan. Vuosi 2011 oli erinomainen, hän sijoittui kahdesti kakkoseksi ja ansaitsi yhteensä 469.000 euroa. Itävaltalainen on voittanut CT:lla kahdesti.

Tulospalvelu antoi alkuun Joonas Granbergille vääriä tuloksia. Päivän päätteeksi taululle jääneet tulokset 77-72 pudottivat hänet lyönnillä jatkosta.

1.pv

Mikko Ilonen pelasi torstaina Koreassa käynnistyneessä European Tourin kilpailussa tuloksen 75(+3). Ilosen sijoitus on 58:s kierroksen ollessa vielä jonkinverran kesken. Kahden kierroksen jälkeen viikonlopun peleihin pääsee 65 parasta ja saman tuloksen omaavat. Tuulississa olosuhteissa vain Ranskan Victor Dubuisson (68) alitti 70 lyönnin rajan. ’Keli oli hurja, täydellinen vastakohta harkkakierrokselle.Olin varsin tyytyväinen siihen,miten palloa löin. Tulos ei nyt tehnyt oikeutusta tekemiselle. Putteri ei ollut yhteistyöhaluinen, otan sen vierelleni sänkyyn lämpiämään perjantain aamustarttia varten’. Ilosen seurana oli kaksi korealaispelaajaa. ’Hiljaista oli, ajatuksia tuli vaihdettua vain caddieni Retsin kanssa. Toisella kierroksella vedetään aamulla pipot päässä, kärsivällisesti lyönti kerrallaan eteenpäin’, Ilonen suunnitteli. Kisan toinen suomalainen Joonas Granberg pelasi tuloksen 77 ja on sijaluvulla 95.

Ennakko:

Mikko Ilonen lensi Pekingistä Korean Souliin osallistuakseen Euroopan Tourin kilpailuun Kiinassa krampannut selkä on kunnossa, valmentaja Timo Rauhala on paikalla ja itseluottamus kunnossa.

”Jotenkin pidän tästä Korean ilmapiiristä enemmän kuin Kiinasta. Rento meininki ja hyvää ruokaa, kenttäkin on monipuolisempi kuin viime viikolla. Tiistain harkkakierroksella draivit toimivat erinomaisesti, rautohin pitää saada ytyä ja varmuutta. Lähestymiset ovat Blackstonen kentällä isossa roolissa, täytyy päästä oikeille tasoille viheriöllä jotta tulosta voi tehdä”, Ilonnen määrittelee.

Hän osallistuu jo viidennen kerran Euroopan Tourin Korean kilpailuun. Blacstone jäi kaudella 2011 valloittamatta, sijaluvuksi tuli vaatimattomasti 137:s tuloksin 76-78. Kolmella aiemmalla kerralla Pinx-kentällä Jejun saarella Ilonen on ollut tikissä, josta kertovat mainiot sijaluvut 24,19 ja yhdeksän.

Tuleva kilpailu on Iloselle kauden seitsemäs, jatkoonpääsyjä on kolme, joista paras sijoitus Marokossa 17. Seuraavalla viikolla hän vaihtaa mannerta ja pelaa Espanjan Sevillassa.

Joonas

Joonas Granbergin yksi tavoitteista on saada ET:n kortti kaudelle 2013 &copy Getty Images

Joonas Granbergille kisa on kauden kuudes. Parhaan sijoituksensa hän sai ensimmäisenä pelatussa Filippiinien kilpailussa (11.) Granberg ja Ilonen pelaavat nyt ensimmäistä kertaa samassa ET:n kisassa, sillä Granbergille avautuivat Asian Tourin ja ET:n yhteiskisojen portit vasta heinäkuisen Asian Tourin kisan voiton myötä.

Suomalaispelaajat lähtevät torstaina kierrrokselleen lähes peräkkäin kello 7.10 ( Ilonen) ja 7.40 ( Granberg) Suomen aikaa.

Steve

Steve Williams on ottanut isoa roolia Adam Scottin caddiena. Kuva World Tourin kisasta, jossa Williams juhli ”uransa suurinta” voittoa ponnekkaammin kuin pelaaja itse &copy Getty Images

Maailmanlistalla 12:na oleva Adam Scott on yhdessä Ian Poulterin ja Miguel Angel Jimenezin kanssa suurin ulkomaalaissuosikki. Scott voitti elokuussa World Tourin kisan ja on pelannut varsin tasaisesti saatuaan Steve Williamsin mailapojakseen alkukesästä 2011. Mastersissa hän oli kahdeksas. Voitto Koreassa nostaisi australialaisen tasaisella World Rankingilla taas selkeästi kymmenen joukkoon.

Korealaiset tulevat leveällä rintamalla antamaan näyttöjä. PGA Championshipin vuoden 2009 voittaja Y.E.Yang on nimekkäin, Japanissa loistava K.T.Kim ja PGA Tourilla jo yhden kakkostilan saavuttanut Sang-moon Bae myös erittäin nälkäisiä saavuttamaan ensimmäisenä korealaisena voiton Ballantine´s Championshipissa.

Viimevuonna ykkönen oli Lee Westwood, aiemmilla kerroilla pystiä ovat nostaneet Graeme McDowell, Thongchai Jaidee sekä Marcus Fraser.