Wiesberger rymisteli kärkeen - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Wiesberger rymisteli kärkeen

Bernd Wiesbergerin vahva vire jatkuu Euroopan kiertueella. Kuva: Getty Images

Loistava kolmas kierros tasoitti lauantaina Bernd Wiesbergerin (-17) tietä Malesian avointen paalupaikalle. Vahvassa iskussa oleva Wiesberger johtaa turnausta kahdella lyönnillä ennen Alejandro Canizaresia. Kierrossaldo 63 on itävaltaisen paras koskaan pelaama tulos Euroopan kiertueella.

Wiesberger iski kierroksen alkajaisiksi viisi peräkkäistä birdietä, ja hinasi itseään vähitellen kohti kärkikamppailua. Kahden kierroksen jälkeen johtopaikkaa jakaneilla Canizaresilla ja Lee Westwoodilla oli kierroksen puolivälissä kolmen lyönnin etumatka, kunnes ensin mainittu teki peräjälkeen kaksi bogia.

Canizares korjasi nopeasti tilanteen taituroimalla viiden reiän jaksossa eaglen ja kaksi birdietä. Finaalikierrokselle näytettiin menevän Canizaresin tai lopussa kolmen birdien suoran latoneen Wiesbergerin komennossa.

Kun espanjalainen teki bunkkerin kautta bogin 18:lla, menetti hän kärkipaikan yksin Wiesbergerille.

”Saavutin kärjen etumatkan ajoissa, mikä oli hyvä asia, ja pelasin lopun taas vahvasti”, Wiesberger sanoi. ”Mahtava päivä. Tämä on ennätykseni European Tourilla – en ole ennen pelannut tulosta 63.”

”Olen työskennellyt oikeiden asioiden parissa, jotka ovat tärkeitä pelissäni. Puttipeli on parantunut reilusti; vaihdoin putterin toisenlaiseen malliin ja se on sopinut minulle hyvin. Luotto omiin suorituksiin on nyt myös kohdallaan.”

Viime vuoden turnauksen seitsemän lyönnin marginaalilla voittanut Westwood lähti jatkokierroksille isona ennakkosuosikkina, mutta hänellä on edessään sunnuntaina kova työ, mikäli aikoo päästä uudelleen pokaaliin käsiksi. Hän jakaa toisen englantilaisen, Paul Waringin kanssa kolmatta sijaa. Matkaa kärkeen tällä kaksikolla on kolme lyöntiä.

Anirban Lahiri iski lauantaina kahdeksan parin seuraksi kymmenen birdietä. Kuva: Getty Images

Anirban Lahiri iski lauantaina kahdeksan parin seuraksi kymmenen birdietä. Kuva: Getty Images

Wiesbergerin 63 ei ollut kuitenkaan päivän kovin noteeraus, sillä kiertueen karsinnoista kortin ET:lle saanut Anirban Lahiri pisti lyönnillä paremmaksi. Intialaisen bogiton kierros sisälsi kymmenen birdietä. Lahiri (-12) jatkaa päätöskierrokselle viidenneltä tilalta.

Kolmessa viimeisessä turnauksessa kuuden joukkoon sijoittunut Wiesberger luottaa, että hyvät peliesitykset ruokkivat hänen tilannettaan sunnuntaina. Hän näkee asiassa myös toisen puolen.

”En laske kenenkään toisen varaan. Siellä pelattiin tänään tulos 62, ja joku tekee sen luultavasti huomenna uudestaan. Minulla oli tänään vauhdikas alku, ja kuka vain voi pystyä siihen neljännellä kierroksella. Jos pelaan yhtä hyvin kuin tänään, minulla on mahdollisuudet hoitaa tämä kotiin.”

Wiesberger ja Canizares pelaavat yhdessä myös finaalikierroksella. Jälkimmäinen odottaa että itävaltalainen siivittää hänet sunnuntaina kunnon taisteluun.

”Toivottavasti huomenna on yhtä hauskaa kuin tänään. On aina hienoa pelata sellaisen pelaajan kanssa, jolla kulkee. Joudut siinä samassa taistelemaan itsekin birdiepaikoille. Hän (Wiesberger) auttoi minua hyvään esitykseen lauantaina.”

Kolmantena päätöskierroksen johtopallossa pelaa Paul Waring.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje