West Coast Swing käynnistyy La Quintasta - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

West Coast Swing käynnistyy La Quintasta

Phil Mickelson (vas.) ja Zach Johnson tähdittävät La Quintan turnausta. Kuva: Getty Images

Club at PGA West ja La Quinta Country Club isännöivät tällä viikolla tuttuun tapaan länsirannikon pienoiskiertueen avauskilpailua. Vuosina 1965-2010 Bob Hope Classicina kisakalenteriin merkitty turnaus on saanut täksi kaudeksi nimekseen CareerBuilder Challenge. Yhteistyössä USA:n entisen presidentin BillClintonin säätiön kanssa toimiva kisa tunnettiin edellisinä kausina Humana Challengena.

Pro-am-formaatilla pelattavan turnauksen kenttiin on myös tullut muutoksia. PGA West’in Palmer Private ja Nicklaus Private ovat saaneet tehdä tilaa TPC Stadium Courselle ja Jack Nicklaus Tournament Courselle. La Quinta jatkaa yhtenä kenttänä entiseen tapaan. Kolmella ensimmäisellä kierroksella pelataan tasapuolisesti jokaisella kentällä, kunnes lopullinen paremmuus ratkaistaan sunnuntaina Stadium Coursella.

Stadium Course oli kisan näyttämönä viimeksi vuonna 1987, mutta kiertueammattilaiset kritisoivat sen vaikeudesta, ja halusivat kentästä eroon. Areenan paluu La Quintan turnaukseen tapahtuu siten 29 vuoden tauon jälkeen.

Osallistujaluettelo on varsin nimekäs, mutta katseet kääntyvät ennen kaikkea turnauksen kaksinkertaisen voittajan Phil Mickelsonin, Zach Johnsonin, Patrick Reedin ja voittoa puolustavan Bill Haasin suuntaan. La Quintan kisan toissavuotinen ykkönen Reed on kentän korkeimmalle rankattu pelaaja: hän mahtuu maailmanlistalla niukasti kymmenen joukkoon.

Oman mielenkiintonsa CareerBuilder Challengeen tuo myös Steve Stricker, jolle esiintyminen tässä turnauksessa on ensimmäinen meneillään olevalla vuosikymmenellä.

Haasin vuodentakainen voitto ei tullut isolla marginaalilla, sillä viiden pelaajan joukko (mm. Charley Hoffman ja Matt Kuchar) hävisi hänelle yhdellä lyönnillä. Haas ratkaisi pelin edukseen 16. reiällä tekemäänsä birdieen.

La Quintassa on yleensä juhlittu kovilla tuloksilla; voittaja on pelannut 72 reiän kisan viime vuosina 22-28 lyöntiä alle parin. Stadium Coursen uusimman virityksen ei uskota vaikuttavan olennaisesti totuttuun tulostasoon.

Finaalikierroksen ratkaisureiästä käy Stadium Coursen 17 (Alcatraz). Tämän par-kolmosen saariviheriö ei anna tunnetusti armoa tiukassa paikassa.

La Quintan turnauksen jälkeen länsirannikon kiertue jatkuu peräkkäisinä viikkoina San Diegossa, Scottsdalessa, Pebble Beachillä sekä Pacific Palisadesissa. Näistä Pebble Beachin kisa on kaikkein tunnetuin ja rahakkain, seitsemän miljoonan dollarin kokonaispotillaan.

Samankaltaisia pienoiskiertueita PGA Tourilla pelataan myös Floridassa (neljä turnausta helmi-maaliskuussa) ja Texasissa (viisi turnausta maalis-toukokuussa). Ns. Texas Swingin kisoista kaikki eivät kuitenkaan ole ohjelmassa peräkkäisinä viikkona.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje