Webb nauttii mahdollisuudestaan - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Webb nauttii mahdollisuudestaan

Karrie Webb ei ole voittanut major-turnausta sitten vuoden 2006. © Getty Images

Lauantaina tuloksen 68 pelannut Karrie Webb on lyönnin päässä LPGA:n mestaruuskilpailua johtavasta Eun-Hee Ji’stä. Jokainen kilpagolfia seuraava tietää, ettei tällaisella erolla ole varsinaista merkitystä, kun kisaa on pelaamatta 18 reikää. Webb on täynnä intoa mahdollisuudestaan kääntää koko homma edukseen Pittsfordissa, New Yorkissa pelattavassa major-turnauksessa.

”Major-turnauksilla on tärkeä merkitys jokaisen pelaajan uralla. Nämä kisat sytyttävät edelleen erityisellä tavalla”, Webb sanoi. ”Luultavasti haluan voittaa sunnuntaina palavammin kuin koskaan aiemmin urallani.”

Webbin 38 voitosta seitsemän on major-turnauksia. Edellisestä on vierähtänyt kuusi vuotta, jolloin hän päihitti Lorena Ochoan Kraft Nabisco Championshipin uusinnassa.

”Luulisin, että kärsivällisyystasoni on kohdallaan. Panokset ovat sunnuntaina suuret, mutta olen tehnyt tähän saakka hyvää työtä”, kauden kymmenessä turnauksessaan parhaimmillaan neljänneksi (Mobile Bay LPGA Classic) sijoittunut australialainen mietti.

Tarkkalyöntinen Ji

Ji’n hyvien otteiden salaisuus Locust Hill Country Clubilla on ollut lyöntien tarkkuudessa. Hän on osunut vaativalla kentällä 39 griinille 54 mahdollisesta. Vuoden 2009 USA:n avointen voittaja on kamppailut viime aikoina itseluottamuksensa kanssa, mutta uskoo nyt oman pelitapansa tuovan parhaan lopputuloksen.

”Yritän aina täysillä. Olen hieman hermostunut, mutta keskityn pelaamaan vain omaa peliäni”, Ji sanoi.

Realistiset mahdollisuudet voittoon on vielä monella. Kaikkiaan 13 pelaajaa on neljän lyönnin sisällä kärjestä. Stacy Lewis, Giulia Sergas, InbeePark ja Suzann Pettersen jakavat kolmatta sijaa kokonaistuloksellaan kaksi alle. 70 lyönnin alittajia oli lauantaina neljä: Ji’n, Webbin ja Sergasin lisäksi tähän ylsi sijalla 23 oleva Morgan Pressel. Maailmanlistan ykkönen Yani Tseng (76-75-74) on parantanut päivä päivältä, mutta häntä ei tällä kertaa nähdä voittotaistelussa.

Blomqvist-Kakko keskittyy mentaaliharjoituksiin

<a href=Minea Blomqvist-Kakko aikoo palauttaa kadonneen itseluottamuksensa takaisin." src="/wp-content/uploads/2012/06/11050917533416.jpg" width="505">

Minea Blomqvist-Kakko aikoo palauttaa kadonneen itseluottamuksensa takaisin.

Minea Blomqvist-Kakko on tuskaillut jo pidemmän aikaa draiviensa kanssa. Ongelmat kasaantuivat kauden toisessa major-turnauksessa. Hän menetti jo ensimmäisellä kierroksella jatkomahdollisuutensa pelattuaan tuloksen 84 (+12). Kun suunta ei muuttunut toisen kierroksen alussa, Blomqvist-Kakko keräsi varusteensa ja lopetti leikin kuuden reiän jälkeen. ”Nyt täytyy panostaa kaikki lähinnä korvien välissä olevan epäkohdan poistamiseksi. Lyön harjoituksissa palloa aivan moitteettomasti, mutta kilpailutilanteessa rentous draiveista katoaa. Locust Hill Country Clubin kaltaisella kentällä se kostautuu välittömästi, kun väylien leveys on keskimäärin parikymmentä metriä”, totesi avauskierroksella vain kuudesti 14 yrityksellä väylälle osunut Blomqvist-Kakko. ”Avauksia lukuunottamatta lyöntipeli on kunnossa, samoin lähipeli ja putit, mutta ilman toimivaa draivia ei voi menestyä Yhdysvaltain LPGA-kiertueen kentillä. Euroopassa missattu väylä ei vielä välttämättä ole katastrofi, kun peliä voi jatkaa raffistakin. Täällä sen sijaan joutuu kaivamaan wedgen esiin ja tyytymään välilyöntiin. ”Käyn pikaisesti Suomessa ja sitten palaan pariksi päiväksi valmentajakaksikon Pia Nilssonin ja Lynn Marriottin ”vastaanotolle” mentaalitreenien pariin. Kun saan palautettua itseluottamuksen kautta varmuuden avauksiin kisatilanteessa, olen taas valmis taistelemaan kärkisijoista. Nykytilanteessa se ei valitettavasti näillä kentillä onnistu”, tunnusti maailman ykköskiertueen ainoa suomalaispelaaja.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Pentti K says:

    Miten niin ”taas”??? Huuhaa – psykologien sijaan ei muuta kun Anttilaan ja sielta 20 eurolla peili, jota tuijottamaan. Sieltä se totuus löytyy. Pitää alkaa tunnustamaan tosiasiat. Nyt niitä on kierrelty jo vuosia. Caddiet vaihtuu. Valmentajat vaihtuu. Ongelmat vaan pysyy aina samoina. Hmmm…