”Beef” Johnston tienasi Idahossa kortin PGA Tourille - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Web.com Tour

”Beef” Johnston tienasi Idahossa kortin PGA Tourille

USA:ssa nopeasti kulttimaineen saanut Andrew Johnston sinetöi Boisen turnauksen top 5 -sijoituksellaan lähtönsä Atlantin toiselle puolelle.

Joviaalin olemuksensa ja golfkentällä lähinnä pelaamatonta paikkaa muistuttavan partansa myötävaikutuksella tunnetuksi tullut AndrewJohnston sai pelioikeuden PGA Tourille kaudeksi 2016–2017. 

Hän sijoittui viikonvaihteessa Hillcrest Country Clubilla pelatussa Web.com Tourin finaalisarjaan kuuluvassa turnauksessa neljänneksi, ja sai korttia ajatellen kokoon tarpeeksi suuren palkintosumman, 48 000 dollaria. Finaalisarjan 25 parasta saavat kortin USA:n pääkiertueelle, ja viimeisen kolmen vuoden ajan 25. sijoittunut on koonnut kiertueen loppuhuipennuksessa 32 000–37 000 taalaa.

Web.com Tourin finaaleista on pelaamatta vielä kaksi turnausta.

Kun Johnstonilta kysyttiin Albertsons Boise Openin jälkeen, kuinka hän aikoo juhlia saavutustaan, pelaaja vastasi, ”juomalla muutaman virvoitusjuoman”.

Johnston, 27, saavutti huhtikuussa ensimmäisen voittonsa Euroopan kiertueella, noustuaan Valderramassa pelatun Espanjan avoimen mestaruusturnauksen ykköseksi. ”Beef” sijoittui BMW PGA Championshipissä kymmenen joukkoon, ja sai paikan U.S. Openiin.

Hän pukeutui Oakmontissa Pittsburgh Pirates -baseballjoukkueen asuun, ja löysi tiensä paikallisten fanien sydämiin. Heinäkuussa Royal Troonin kentällä pelatussa Open Championshipissä Johnston ylsi kahdeksanneksi.

”Olen erittäin iloinen päästessäni tänne, ja siitä, että sain sen mitä tavoittelin. Yritin parhaani, ja sen myös tein”, englantilainen totesi.

Johnsonin ”menettäminen” PGA Tourille on hienoinen takaisku Euroopan kiertueelle. Jokainen väriläiskä on tervetullut ilmestys toisinaan hieman ilmeettömien pelaajien joukkoon. Jatkossa hän viihdyttää ”kylänmiehen” statuksellaan yhdysvaltalaisia golfin ystäviä, mutta varmasti nähdään joissakin merkittävissä kisoissa myös vanhan mantereen puolella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

 • Dile Tantti says:

  Olen käsittänyt, että golfari voi pelata samanaikaisesti sekä Pga-tourilla että Euroopan tourilla. Eli emme pakolla menetä Beefiä Amerikkaan, vai mitä.

  • ShoulderTurn says:

   Ei toki minkään säännön tai pakotteen vuoksi ole kiellettyä pelata molempia toureja. Realiteetti vain tahtoo olla niin, että maailman huippuja (McIlroy, Stenson, Rose…) lukuunottamatta ei PGA TOurin eurooppalaisia pelureita näy kovin korkeilla sijoilla myös ET:n rankingissa, koska panostusta usein jo kortin uusimisen vuoksi pitää kisavolyymin osalta laittaa PGA-tourille.

   Toivottavasti Beef löytää myös aikaa ET:lle kuitenkin!