[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - PGA Tour

Watson voitti vihdoinkin

Bubba Watsonin onnistunut loppukiri toi voiton Northern Trust Openissa. Kuva: © Getty Images

Bubba Watson tunsi itsensä jo kiusaantuneeksi oltuaan ”se” pelaaja, joka on voittanut edellisen turnauksensa vuoden 2012 Mastersissa. Nyt tätä ajanjaksoa ei tarvitse sen koommin enää muistella, sillä Watson nousi sunnuntaina Los Angelesin Rivieralla pelatun turnauksen ykköseksi. Vuoden 2014 Northern Trust Openin ja toissavuotisen Mastersin väliin mahtui lähes kaksi vuotta ja 37 PGA Tourin kilpailua.

Watsonin voiton taustalla oli jäätävä peliesitys viikonlopun kierroksilla. Kahdesti tuloksen 64 lyönyt vasuri pelasi kisassa 39 viimeistä reikää ilman bogeja. Rivieran turnauksen voittaja ei ole pelannut yhtä kovaa päätöskierroksen tulosta 28 vuoteen.

Uran viides voitto PGA Tourilla ei tullut tavanomaisella ”Bubba-golfilla”. Watsonin peli eteni ratkaisuhetkillä kuin suoraan itsensä Ben Hoganin nuottien mukaan, ilman ihmepelastuksia pensaiden katveesta.

”Kun voitin Mastersin, olin Augustassa ihan itsekseni. Perheenjäsenet olivat siellä, mutta eivät vaimoni ja poikani, jonka olimme juuri adoptoineet. Hän täyttää pian kaksi vuotta. Meillä on muutamia perhekuvia, joissa on vaimon ja pojan lisäksi Mastersin voittopokaali. Se on hienoa”, Watson sanoi.

Watson viittasi edellisessä siihen, kuinka paljon hänelle merkitsi ydinperheen läsnäolo sunnuntaina Riviera Country Clubilla.

”Ensimmäinen voittoni sitten Mastersin”, Watson sanoi. ”Koskaan ei tiedä, mikä tulee olemaan viimeinen voittosi. Siinähän olisi ollut tyyliä, jos se olisi ollut Masters. Mutta oli mahtavaa voittaa Northern Trust.”

Watson oli lähellä voittoa jo parin viikon takaisessa Phoenix Openissa. Hän teki kuitenkin finaalikierroksen kahdella viimeisellä reiällä kaksi bogia, ja Kevin Stadler ajoi niukasti edelle.

Kokonaistulokseen 269 (-15) päätynyt Watson jätti toiseksi tulleen Dustin Johnsonin kahden lyönnin päähän, Johnsonille kakkostila oli toinen peräkkäinen viikon sisällä. Pebble Beachin kisan voittanut Jimmy Walker löi tuolloin toista sijaa jakaneet Johnsonin ja Jim Rennerin lyönnillä.

Johnson on sijoittunut kauden jokaisessa pelaamassaan neljässä turnauksessa kuuden joukkoon. Kahden kakkostilan lisäksi hän voitti Shanghaissa (World Tour) ja oli Havaijilla kuudes.

Kolmatta sijaa Brian Harmanin kanssa jakanut Jason Allred pelasi Los Angelesissa ensimmäisen ”runkosarjan” turnauksensa PGA Tourilla sitten vuoden 2008. Lähes 390 000 dollaria Rivieralla tienannut Allred kuittasi viikonvaihteen kisassa suuremmat ansiot kuin koko urallaan yhteensä. Hän sai hyvän esityksensä myötä osallistumisoikeuden helmi-maaliskuun vaihteessa pelattavaan Honda Classiciin.