Watson sivuutti keltanokat - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Watson sivuutti keltanokat

Keegan Bradley ja Phil Mickelson voittivat Medinahissa kaikki kolme yhdessä pelaamaansa ottelua. Kuva: Getty Images.

Yhdysvaltojen joukkue Ryder Cupiin julkistettiin varhain aamuyöstä Suomen aikaa. Suoran paikan saaneiden Rickie Fowlerin, Jim Furykin, Zach Johnsonin, Matt Kucharin, Phil Mickelsonin, Patrick Reedin, Jordan Spiethin, Jimmy Walkerin ja Bubba Watsonin lisäksi kapteeni Tom Watson valitsi joukkueeseensa Keegan Bradleyn, Hunter Mahanin ja Webb Simpsonin.

Watson suosi valinnoissa kokemusta, sillä kukaan kolmikosta ei ole ensikertalainen Ryder Cupissa. Etenkin Mahanin nostamista joukkueeseen voi pitää yllätyksenä, sillä mies oli Ryder Cupin -pistelistalla vasta sijalla 25. Bradley oli 13. ja Simpson 15.

Mahanin pelivire on kuitenkin nouseva ja kahdessa pelaamassaan Ryder Cupissa hän on pystynyt tuomaan joukkueelleen pisteitä mukavasti (3-2-3). Sipmsonille ja Bradleylle tuleva turnaus on toinen, kuten myös pisteiden kautta joukkueeseen päässeelle Rickie Fowlerille.

Bradley muodosti kaksi vuotta sitten Phil Mickelsonin kanssa vahvan kaksikon, joka toi joukkueelleen pisteen kaikista kolmesta nelinpelimuotoisesta ottelusta. Watson saattaakin kaavailla jatkoa kaksikon yhteistyölle.

Myös Webb Simpson onnistui hyvin kaksi vuotta sitten. Hän toi Bubba Watsonin kanssa joukkueelleen kaksi pistettä nelinpeliotteluista. Oman ottelunsa hän hävisi Bradleyn tapaan.

Mickelson ja Furyk muodostavat joukkueen kokeneen rungon. Mickelson on pelannut Ryder Cupissa jo yhdeksän kertaa. Konkarin saldo on lievästi tappiollinen (14-18-6). Furykille tuleva kilpailu on jo yhdeksäs, otteluja on alla jo 30, niistä voittoja yhdeksän.

Furyk on ollut kauden jälkimmäisellä puoliskolla hurjassa iskussa. Mickelsonin vire sen sijaan on heilahdellut melkoisesti.

Zach Johnsonilla kokemusta on kolmesta, Matt Kucharilla sekä Bubba Watsonilla kahdesta Ryder Cupista. Jordan Spieth, Patrick Reed ja Jimmy Walker tekevät debyyttinsä Gleneaglesissa.

Yhdysvaltojen valintajärjestelmä eroaa eurooppalaisesta ja siinä painotetaan menestystä major-turnauksissa. Jenkkien selkeä kärkikolmikko valintapisteissä oli Watson–Fowler–Furyk.

Ensimmäisenä ulos suorasta kisapaikasta jäi Jason Dufner, jonka osallistuminen olisi joka tapauksessa kaatunut niskavammaan. Sivuutetuksi tuli myös monta pelaajaa, joilla ei ollut aikaisempaa kokemusta Ryder Cupista.

Spiethin ja Walkerin tai yhden Ryder Cupin pelanneen Fowlerin kohdalla kokemattomuutta on turha tuijotella, sillä miehet ovat esiintyneet vahvasti läpi kauden. Erinomaisen alkukauden jälkeen itsensä jo maailman viiden parhaan pelaajan joukkoon mieltäneen Patrick Reedin vire on ollut epätasainen, joskin nouseva.

Yhdysvaltojen varakapteenit ovat Raymond Floyd, Andy North ja Steve Stricker.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje