[11][17]

[11][17]

Watson pitää pintansa Arizonassa

Bubba Watsonin avaukset karkailivat lauantaina, mutta paletti pysyi koossa. Kuva: All Over Press

Bubba Watsonilla (-15) oli Scottsdalen turnauksen kolmannella kierroksella vaikeuksia avaustensa kanssa. Tuloksessa se ei liiemmin näkynyt; hän on Phoenix Openissa kahden lyönnin johdossa ennen viimeistä kierrosta. Seuraa johtopalloon Watsonille tekee toisen polven huippupelaaja KevinStadler, joka Scottsdalessa asuvana saa sunnuntaina kotiyleisön täyden tuen.

Watson onnistui saamaan lauantaina vain kaksi väyläosumaa sisääntulossa. 13:lla (par-5) näytti siltä, että hän ei välttyisi isolta lukemalta; pallo oli pusikon keskellä, ja vasuri suunnitteli jo pientä siirtolyöntiä.

Pallon vieressä oli eläimen kaivama kuoppa, johon maila olisi svingatessa tarttunut. Paikalla ollut tuomari myönsi Watsonille vapaan dropin, ja hän pääsi sivaltamaan esteettömästi 140 metrisen lyönnin turvallisesti väylälle.

Ilman vapaata droppia reikätulos olisi ollut toisenlainen: ”Katselin, että voisin lyödä siitä sellaiset 20-30 jaardia”, Watson sanoi.

Vuoden 2012 Masters-voittaja selvitti 13. reiän parilla. Koko kierroksen tulos oli 68 lyöntiä.

Kolmas kierros eteni hitaasti, ja tämä seikka ei ollut Watsonin mieleen: ”Takaysi oli todellista nyhjäämistä; menetin hieman keskittymistäni avauksissa. Huomenna on päästävä maaliin alle viidessä tunnissa, haluan nähdä Super Bowl’in.”

Ryan Moore, Harris English sekä Hideki Matsuyama jakavat kolmatta sijaa kolmen lyönnin päässä Watsonista. Heillä on sunnuntaina mahdollisuutensa voittoon, toisin kuin Phil Mickelsonilla, joka iski lähinnä sokettia muistuttavan lyönnin 16:lla (par-3).

”Se oli säälittävää. En muista, että olisin lyönyt sellaista lyöntiä edes harjoitellessani”, tuplabogin tehnyt Mickelson sanoi.

Kilpailun voittoa puolustava Lefty pelasi tuloksen 72, ja on jo 12 lyönnin päässä kärjestä.

Phoenix Openin kolmas kierros toi jälleen uuden yleisöennätyksen. Lauantain katsojamääräksi ilmoitettiin 189722, joten koko turnauksen yleisöennätys tulee mitä todennäköisimmin rikkoutumaan.

”Katsomossa oli ruuhkaa. Ei tällaista pääse kokemaan kuin kerran vuodessa”, Stadler sanoi.