Watney nousi Mickelsonin rinnalle - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][16]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Watney nousi Mickelsonin rinnalle

Nick Watney kiiipesi lauantaina soketistaan huolimatta Wells Fargo Championshipin johtoon. Kuva: All Over Press

Sisääntulon jälkipuolella seikkailleet Phil Mickelson ja Nick Watney jakavat Wells Fargo Championshipin kärkipaikkaa 54 reiän jälkeen. Molemmille olisi ollut lauantaina tarjolla hieman suurempikin johto, mutta pienet kommellukset pitivät tilanteen tasaisena.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Mickelson löi pallonsa Quail Hollow Clubin kentän 15:llä out of bounds, ja teki tuplabogin. Seuraavalla hänen lähestymisensä osui katsojaan, mutta tästä vahingosta Lefty selviytyi bogilla. Mickelsonin kolmannen kierroksen tulos oli 73 lyöntiä.

Tässä vaiheessa yksin paalupaikan valloittaneen Watneyn asemat näyttivät valoisimmilta. Hän löi kuitenkin 17. reiällä (par-3) ”puhtaan” soketin, mistä seurasi korttiin tuplabogi. Watney putosi Mickelsonin seuraksi kokonaistilanteeseen kahdeksan alle.

”Jokainen lyönti on tärkeä. Niitä ei voi noin vain tuhlata, kuten tein kierroksen lopulla”, Mickelson sanoi. ”Olen silti onnekas, että pysyin kärjessä.”

Myös Watney hämmästeli kierroksen jälkeen odottamatonta lyöntiään: ”En muista, koska olisin viimeksi lyönyt soketin turnauksessa. Mutta isossa kuvassa tilanne näyttää hienolta.”

Voittokamppailua ajatellen mahdollisuuksia on vielä monella: kolmen lyönnin sisällä kärjestä on tusinan verran pelaajia. Yksi heistä on lauantaina 24-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt RoryMcIlroy (-5). Hän missasi kolmannella kierroksella peräti seitsemän puttia 1,5 metrin sisältä, mutta näköyhteys Mickelsoniin ja Watneyhyn on hyvä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

”He taisivat antaa minulle pienen syntymäpäivälahjan”, McIlroy sanoi viitaten kärkimiesten vaikeuksiin. ”Olen vain kolme lyöntiä jäljessä ennen huomista. Enempää en voisi tässä tilanteessa toivoa.”

George McNeill (-7) on kolmantena. Ryan Moore, Robert Karlsson, David Lynn,LeeWestwood, Derek Ernst ja päivän kovimman kierrostuloksen (67) pelannut John Senden jakavat neljättä sijaa, kaksi lyöntiä kärjestä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje