20.–27.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][6]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Wallacen ahdinko helpottamassa? – kolmen lyönnin etumatkalta päätöspäivään

Menestysnälkää uhkuva Matt Wallace on esiintynyt St Andrewsissa itsevarmoin elkein. Kuva: Getty Images

Toni Hakulan British Amateurin finaalissa selättänyt Garrick Porteous liittyy Scottish Championshipissä maanmiehensä seuraksi sunnuntain kärkiryhmään.

Matt Wallace (-18) jatkaa St Andrewsin Fairmont-kentällä meneillään olevan Scottish Championshipin kärjessä. Päivän parasta tulosta sivunnut englantilainen iski lauantaina tuloksen 66, ja lähtee sunnuntain finaalikierrokselle kolme lyöntiä toiseksi nousseen maanmiehensä Garrick Porteousia edellä.

Koko kilpailussa vain yhden bogin tehnyt Wallace tehtaili kolmannella kierroksella yhden eaglen ja neljä birdieä, joista kaksi tuli perätysten takaysin loppuun.

Kuluva kausi ei ole ollut ET-kollegansa Robert Rockin valmentamalle Wallacelle helppo. Viime vuonna viisi top 3 – ja kolme muuta top 10 -sijoitusta hankkinut britti on yltänyt tänä vuonna vain kerran kymmenen joukkoon oltuaan heinäkuussa Jack Nicklausin isännöimässä PGA Tourin Memorial Tournamentissa neljäs.

Maailmanlistalla paikkaa top 20:een kolkutellut Wallace on luisunut sittemmin ”armoitettujen” joukosta sijalle 51.

Toni Hakulan vuoden 2013 British Amateurin finaaliottelussa päihittänyt Garrick Porteous (-15) oli yksi lauantaina kärkituloksen 66 pelanneista kilpailijoista. Porteouksen ammattilasura ei ole lähtenyt odotetulla tavalla käyntiin: ainoa voitto on peräisin Prahassa 2017 käydystä Challenge Tourin kilpailusta, mutta sunnuntaina on mahdollisuus tehdä jotain suurempaa.

Wallacen kanssa paalupaikkaa kisan puolivälissä jakanut Adrian Otaegui (-14) pelasi perjantain tapaan tuloksen 70. Hän liittyy Wallacen ja Porteouksen seuraksi sunnuntaina kello 13.20 Suomen aikaa starttaavaan viimeiseen ryhmään.

Tanskan Martin Simonsen (-10) jakaa parhaana pohjoismaalaisena kymmenettä sijaa.

Kisan ainoa suomalainen, Janne Kaske karsiutui 36 reiän jälkeen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje