Wall kiilasi kärkeen Joburg Openissa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Wall kiilasi kärkeen Joburg Openissa

Anthony Wallilla on sunnuntaina hieno tilaisuus tuplata voittojensa määrä Euroopan kiertueella. Kuva: Getty Images

Anthony Wall pelasi tuloksen 68, Royal Johannesburg & Kensington Golf Clubilla lauantaina jatkuneessa Joburg Openissa. Englantilainen nousi 54 reiän päätteeksi kokonaistilanteeseen -15, mikä riittää jaettuun kärkipaikkaan isäntämaan Zander Lombardin ja Haydn Porteouksen kanssa.

Euroopan kiertueen ”sarjajyrien” joukkoon lukeutuva Wall teki virheettömällä kierroksellaan neljä birdietä, kaksi East Coursen molemmilla kenttäpuoliskoilla.

Vuodesta 1998 ET:llä pelannut Wall, 40, on saavuttanut pitkällä urallaan vain yhden voiton pääkiertueella; hän oli niin ikään Etelä-Afrikassa pelatun Alfred Dunhill Championshipin ykkönen tarkalleen 16 vuotta sitten.

World Rankingilla sijalla 165 majaileva Wall oli jackpotissa kiinni myös vuoden 2011 Sicilian Openissa, kunnes hän sivalsi finaalikierroksella pallonsa vesiesteeseen 17. reiällä, ja menetti voiton yhden lyönnin erolla.

Varsin vähäisestä menestyksestään huolimatta Wall on onnistunut sijoittumaan tulokaskaudestaan lähtien joka vuosi kiertueen rahalistalla sadan joukkoon. Paras sijoitus major-turnauksissa on Open Championshipin 11. tila vuodelta 2006, jolloin hän oli kisan paras englantilainen. Samana vuonna Wall ylsi ET:n rahalistalla 13.

Englantilaiselle vain voitto merkitsee Johannesburgissa, vaikka hän myöntää mentaliteettinsa muuttuneen suuresti 16 vuoden aikana.

”Sen vuoksi pelaan golfia nyt, yrittääkseni tehdä lapsistani ylpeitä puolestani, ja voittaa mahdollisimman monta turnausta” Wall sanoi.

”Päivän kääntyessä kohti loppua olen isä, sitä ennen olen golfin pelaaja. Tällaisen ajattelutavan otin muutama vuosi sitten. Pelaan sen vuoksi, että perheeni voisi olla ylpeä minusta.”

”Minulla on huomenna hyvät mahdollisuudet. Mutta he kaikki ovat hyviä pelaajia, joku tulee olemaan hieman muita onnekkaampi, ja voittaa. Toivottavasti se olen minä.”

Kisan puolivälissä paalulla ollut Ross McGowan (-13) pelasi toisella kierroksella hurjan 62 lyönnin tuloksen, mutta tarvitsi lauantaina 11 lyöntiä enemmän. Hän jakaa neljättä sijaa muun muassa viime heinäkuussa Open Championshipin kärkikahinoissa amatöörinä olleen Paul Dunnen kanssa.

Ruotsin Björn Åkesson (-11) mahtuu pohjoismaalaisista ainoana kymmenen joukkoon.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje