[6][5]

[6][5]

Vuoden kuluttua viisikymppisiään viettävä konkari väänsi yllätysvoiton ja nappasi paikan Mastersiin

Brian Gayn rutiini nousi esiin Bermuda Championshipin ratkaisuhetkillä. Kuva: Getty Images

PGA Tourin veteraaniosasto on kunnostautunut poikkeuksellisen hyvin syksyn turnauksissa.

Brian Gay (-15) teki sunnuntaina melkoisen tempun kiilaamalla uusinnan jälkeen Bermudassa käydyn PGA Tourin kilpailun voittoon. Ensi vuoden joulukuussa 50 vuotta täyttävä Gay nousi saavutuksensa myötä iäkkäämmäksi voittajaksi Yhdysvaltain kiertueella vuonna 2020.

Gay sinetöi pääsynsä Bermuda Championshipin uusintaan tekemällä birdien päätöskierroksen 18. reiällä. Hetkeä myöhemmin hän upotti playoffissa samalla viheriöllä alle nelimetrisen birdie-putin päättäen Wyndham Clarkin pyristelyt.

Clarkille tarjottiin ratkaisua jo ”varsinaisella peliajalla”, mutta kolmemetrinen voittoputti oli liikaa. Uusinnan venyttäminen olisi edellyttänyt häneltä onnistumista lähes tuplasti lyhyemmässä birdie-putissa kuin 22 vuotta vanhemmalla vastustajalla, mutta tämäkin yritys jäi kesyksi.

Gaylle voitto oli uran viides Yhdysvaltain kiertueella. Edellinen tuli – niin ikään uusinnassa – tammikuussa 2013 pelatussa Humana Challengessa, joten kuiva kausi ehti kestää vajaat kahdeksan vuotta.

Floridassa asuva Gay kuittasi voittonsa myötä 500 FedEx Cupin pistettä ja 720 000 dollaria palkintorahaa. Tämän lisäksi hän voi piirtää omaan kisakalenteriinsa ison vihreän ympyrän huhtikuun Masters Tournamentin kohdalle.

Jenkkikiertueella on pelattu kaudella 2020–2021 kahdeksan turnausta. Näistä kolme on mennyt 40 vuotta täyttäneiden konkareiden nimiin. Stewart Cink, 47, palasi kauden avauskilpailussa voittokantaan 11 vuoden tauon jälkeen. Sergio Garcia, 40, puolestaan juhli kuukausi sitten 11. PGA Tour -voittoaan Mississippissä.

Eurooppalaisten panos Bermudalla jäi ohuenlaiseksi. Ainoana top 20:een yksi 16. sijan jakanut Skotlannin Russell Knox (-8).

PGA Tour jatkuu alkaneella viikolla torstaina käynnistyvällä Vivint Houston Openilla. Se on myös marraskuun puolivälissä pelattavan kauden viimeisen major-kilpailun Masters Tournamentin kenraaliturnaus.